Sou a: Inici / La Ciutat / Informació turística

Què visitar

Basílica de Santa Maria

Temple del renaixement català, segle XVII, obra de Pere Blai i Rafael Plansó, mestres d’obres. Conté un retaule barroc realitzat per Josep Sunyer i Jacint Morató, on destaca la talla de la imatge de la Immaculada. Declarada bé cultural d’interès nacional.

Situada a la plaça del Bruc

 

santamaria

 

Cal Font

Nau d’estil Vinzenci de l’antiga fàbrica tèxtil de "Cal Font", any 1915 i xemeneia, any 1920. Projectades per Josep Pausas Coll. L’edifici fou rehabilitat l’any 1999 i acull la Biblioteca Central d’Igualada.
Situada a la plaça de Cal Font.

 

calfont

 

Llar del Sant Crist

Edificació finalitzada l’any 1941. Actualment destinada a residència d’ancians. Obra de Joan Rubió i Bellver, deixeble d’Antoni Gaudí.
Situat al carrer Milà i Fontanals, 8.

 

asil

 

Cementiri Nou

Recinte representatiu de la millor arquitectura contemporània catalana, inaugurat oficialment l’abril de 1991 i projectat el 1988 per Enric Miralles i Carme Pinós. Enric Miralles va participar en projectes arquitectònics que han revolucionat el concepte d'espai públic. En els darrers anys havia arribat a un grau molt alt de reconeixement internacional, amb projectes en tots els continents, entre els quals destaca pel seu valor simbòlic i arquitectònic l'edifici del nou Parlament d'Escòcia. Miralles va ser enterrat l’any 2000, quan comptava només quaranta-cinc anys, al cementiri nou d'Igualada.
Situat al carrer dels Països Baixos.

La millor manera d’arribar-hi, amb ofertes especials per a grups:

Turistren ofertes lúdiques

cementirinou

 

El barri adober i el rec

El rec documentat al segle XIII, recull l’aigua del riu Anoia per mitjà d’una resclosa i originàriament feia funcionar molins fariners. Al segle XVIII, els adobers d’Igualada van abandonar el clos de les muralles medievals i s’establiren a frec de rec o sèquia. Al seu costat es va formant el barri adober, amb els característics contraforts adossats a les façanes de les adoberies. És el sector de la ciutat amb més identitat i l’únic paisatge industrial destinat a l’adob de la pell existent a Catalunya.

 

rec

 

Museu de la pell d'Igualada i comarcal de l'Anoia

L’edificació de Cal Boyer correspon a una antiga fàbrica tèxtil cotonera de final del segle XIX. Seu central del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Coneguda també com a "Vapor Nou". Rehabilitada a partir de l’any 1986.

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, integra el Museu de la Pell, l’adoberia de Cal Granotes (s.XVIII), la secció "L’home i l’aigua" i el Gasògen de Can Pascual. Tres àmbits configuren el recorregut expositiu: la pell en la història i la seva significació cultural en la civilització mediterrània; un univers de pell, que ens acosta a la diversitat dels usos i utilitats d’aquesta matèria, dels clots als bombos, on s’explica, amb maquinària, l’evolució tècnica de la producció del cuir fins a la definitiva mecanització.

Situat al carrer Dr. Joan Mercader 1.

Trobareu més informació: www.museupelligualada.cat

 

pell

 

Cal Granotes

L’antiga adoberia de Cal Granotes és un edifici preindustrial situat al Rec d’Igualada. És l’única adoberia museïtzada a Catalunya. Va començar a funcionar com adoberia entorn el 1763. L’edifici està construït amb pedra i morter i conserva els clots originals. Es realitzava de forma artesanal l’adob de la pell grossa. A la planta baixa o ribera es realitzaven les operacions de preparació i adob de les pells i a la planta superior o estenedor es feia l’assecat i acabat de la pell. Ambdues plantes estaven comunicades per un forat al sostre anomenat trapa.

Trobareu més informació: www.museupelligualada.cat

 

granotes

 

Museu del Traginer

El Museu del Traginer (Col·lecció Antoni Ros) explica l’evolució del transport emprant mitjans de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra.
Distribuït en tres grans àrees temàtiques (oficis, selles i guarniments i carros i carruatges), el museu està orientat per tal de garantir l’accés de qualsevol visitant. www.museudeltraginer.com

 

traginers

 

  • Compartir