Sou a: Inici / La Ciutat / Informació turística / Rutes a peu pel patrimoni d'Igualada

Rutes a peu pel patrimoni d'Igualada

Descobreix el patrimoni industrial d’Igualada

L’Ajuntament d'Igualada per mitjà  del Departament de Promoció cultural i el suport de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) ha creat dues rutes a peu autoguiades,  que donen a conèixer l’origen i l'evolució de la nostra ciutat.

Per iniciar les rutes, només cal  que us descarregueu els arxius en PDF adjunts, o bé us adreceu al PUNT DE DIFUSIÓ CULTURAL I TURÍSTICA D'IGUALADA, situat al carrer Garcia Fossas, 2 (al costat de la Pl. de la Creu) d’Igualada. Allà us facilitaran el tríptic per iniciar la ruta. El telèfon de l’oficina és el 938 019 116.

L’horari d'atenció al públic és de dimarts a divendres de 19 a 21 h, i els dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 i de 18 a 21 h. La recepció del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia, també us pot oferir informació de les rutes i els tríptics dels dos itineraris.

La creació de les dues rutes  s'originen al 2007, amb el suport de la XATIC, amb les Rutes Teatralitzades per la Igualada Industrial i Adobera, activitat que es van dur a terme durant dos anys i que van tenir una acceptable acollida tant pel púbic forà com el local.  

Igualada ha estat i és un  important centre industrial, fonamentalment dedicat a l’activitat tèxtil i l’adob de les pells. El primer itinerari que us proposem, UN PASSEIG PER LA IGUALADA INDUSTRIAL, us portarà de passeig pels principals centres de producció tèxtil d’Igualada (la Igualadina Cotonera, la  Isabel·la, etc), els edificis històrics de més rellevància i l’atractiu món dels obrers i dels amos (el Cercle Mercantil i l’Ateneu Igualadí).

La segona proposta, VIATGE PER LA PELL D’IGUALADA, us proposa una visita pels principals escenaris del patrimoni industrial adober de la ciutat: el barri adober i el Rec, documentat al s. XIII, com també algunes indústries modernistes de notable valor. Descobrireu les característiques arquitectòniques dels  seus edificis i les seves peculiars formes de treball. El barri adober està declarat Patrimoni Industrial de Catalunya i és la zona de la ciutat amb un caràcter més singular.

A més de les rutes itinerants, podeu trobar més informació del patrimoni i recursos culturals de la ciutat al opuscle “La pell de la ciutat”

  • Compartir