Sou a: Inici / La Ciutat / Comerç

Comerç

Igualada, ciutat comercial

El comerç ha estat sempre un element molt important en la història de la ciutat d’Igualada i aquesta importància no és només per l’activitat econòmica que genera, sinó que és un factor essencial en el desenvolupament social i urbà. La ciutat és un gran centre comercial que combina la modernitat de la majoria dels seus comerços amb establiments de caràcter tradicional i centenaris.

L’oferta comercial de la capital de l’Anoia ha contribuït a crear un determinat model de ciutat amb una trama urbana en la qual conviuen una multiplicitat d’usos que fa que als carrers es pugui treballar, comprar, passejar i ocupar el temps de lleure i esdevingui un factor més de qualitat de vida.

Aquesta oferta comercial està constituïda per prop de 730 establiments comercials que es distribueixen de la manera següent:


comerç0

Pel que fa a la distribució territorial del número d’establiments comercials, destaca el districte del centre, que concentra el 46% de comerços de la ciutat.

comerç1

Igualada té principalment una associació de comerciants, la Unió de Botiguers i Comerciants d’Igualada UBIC, la qual es responsabilitza, conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada, de les principals activitats de dinamització comercial del municipi. Dins d’aquest pla s’organitzen les tradicionals Botigues al Carrer, la Campanya de Nadal i també l’Outlet al Carrer. A més d’aquesta, Igualada compta amb altres associacions de comerciants que vetllen pels desenvolupament comercial d’un sector com ara l’Associació de Botiguers del Nucli Antic, o l’Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca, que té un programa propi de dinamització comercial. Cal destacar, en relació al Mercat, que el 60% dels residents a Igualada compren habitualment a la Masuca. Això és deu bàsicament a la qualitat dels productes frescos, la varietat de l’oferta i també la confiança.

La Unió de Botiguers i Comerciants d’Igualada és una entitat a punt de complir 30 anys de la seva fundació (1980). Actualment té quasi 332 associats i 400 punts de venda aglutinant així més de 60% de comerç de la ciutat.

Desprès de diferents etapes, actualment el comerç d’Igualada gaudeix d’una bona salut. És un dels referents de Catalunya i un importantíssim pol d’atracció amb la concentració de més de 700 establiments en un lloc privilegiat. Milers de visitants d’altres ciutats en són la mostra.

  • Implementació projecte senyalització comercial any 2003.
  • Implementació Targeta de Fidelització Igualada Comerç Ubic, sistema propi de pagament i fidelització, any 2008.
  • Botiga al Carrer, activitat promocional amb més èxit que organitza l’Unió de Botiguers Comerciants d’Igualada amb milers de visitants de tot Catalunya i participació mitja d’entre 120 i 130 comerços.
  • Com a reconeixement d’una excel·lent trajectòria la nostra entitat va ser premiada amb el:
ANY INSTITUCIÓ PREMI
2003 Generalitat de Catalunya-Departament de Medi ambient i Habitatge Agencia de Residus  Catalunya Premi de Recollida Selectiva i Reducció de Residus
2004 Generalitat de Catalunya Premi a la Iniciativa Comercial
2004 Igualada Esdeveniments Premi Millor Esdeveniment Empresarial- Botiga al Carrer
2005 Unió Empresarial de l’Anoia Premi a la millor institució pel servei ofert al conjunt d’empreses
2005 Agrupament de Botiguers de Catalunya Reconeixement per haver estat pionera en la implementació de la Dinamització Comercial a Catalunya
2006 Confederació de Comerç de Catalunya Diploma a la millor iniciativa lingüística del sector comercial
2007 Confederació de Comerç de Catalunya Premi a la Millor Iniciativa Lingüística del sector comercial

Per a més informació: www.ubic-igualada.com

  • Compartir