Sou a: Inici / Noticies / Jordi Savall inaugurarà el curs de l'ECMMI

Jordi Savall inaugurarà el curs de l'ECMMI

Pel seu interès, l’activitat, que tindrà lloc al Museu de la Pell el 4 de setembre, és oberta a tothom i l’entrada serà lliure
30-08-2017

El proper dilluns, 4 de setembre, a les 18h, el pati del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia acollirà la conferència inaugural del curs 2017/2018 de l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada (ECMMI), sota el títol d'El poder de la música. Anirà a càrrec de Jordi Savall, intèrpret, director d’orquestra, musicòleg i pedagog. Pel seu interès, l’activitat és oberta a tothom i l’entrada serà lliure.

Nascut a Igualada l’any 1941, la seva tasca com a pedagog i docent fa que Savall imparteixi diverses conferències i classes magistrals d’interpretació de viola de gamba i que participi en nombrosos seminaris, fòrums i congressos relacionats amb la recuperació de la música antiga i el diàleg intercultural. L’any 2008 Savall va ser nomenat Ambaixador de la Unió Europea pel Diàleg Intercultural i, juntament amb Montserrat Figueras, van ser investits Artistes per la Pau dins del programa Ambaixadors de Bona Voluntat de la UNESCO. L’any 2009 va ser nomenat novament Ambaixador per la Creativitat i la Innovació per la Unió Europea. Jordi Savall és Membre d’Honor del Konzerthaus de Viena (1999), Doctor Honoris Causa per la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) el 2000, per la Universitat de Barcelona el 2006 i per la Universitat d’Évora (Portugal) el 2007. Recentment va rebre també el primer premi Pau Casals de la Generalitat de Catalunya, de mans del President Carles Puigdemont, per la seva excel·lència en la música antiga.

Jordi Savall, a més, realitza anualment classes arreu del món: cada any és professor convidat a la Juilliard School de Nova York i se'l convida a dirigir orquestres barroques com la Recreation-Großes Orchester Graz, l’Orquestra Concerto Copenhagen, l’Orquestre Barroque de Versailles o l’Orquesta Barroca de Sevilla, entre altres.

  • Compartir