Sou a: Inici / Noticies / 1.100 participants de la tercera Alzheimer Race

1.100 participants de la tercera Alzheimer Race

El passeig Verdaguer i l’anella fluvial es van omplir de corredors amb samarreta fúcsia-lila i caminants amb samarreta turquesa que van participar en la tercera edició d’aquesta cursa solidària
19-09-2017

El matí de diumenge, 17 de setembre, va tenir lloc a Igualada la tercera edició de la cursa i caminada Alzheimer Race, que va comptar amb 883 persones inscrites (174 corredors i 709 caminants) i més de 200 persones addicionals que també hi van participar adquirint la samarreta el mateix dia de la cursa, arribant a un total de 1.101 participants. També hi van col·laborar una vuitantena de voluntaris que van ajudar en l’organització.

A partir de les 10 del matí, el passeig Verdaguer i l’anella fluvial es van omplir de corredors amb samarreta fúcsia-lila i caminants amb samarreta turquesa que van participar en la tercera edició d’aquesta cursa solidària que recull fons per a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA), organitzada amb l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

El recorregut va ser idèntic al de les dues primeres edicions, amb la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca. Els corredors van recórrer íntegrament l’anella fluvial més un tram del carrer Joaquima Vedruna, amb un recorregut de 6,3 km, mentre que els caminants van recórrer uns 4,5 km.

El guanyador absolut de la cursa i primer de la categoria 18-28 anys va ser el triatleta igualadí Albert Moreno Molins, amb un temps de 21 minuts i 33 segons. Després d’ell van entrar els tres primers de la categoria 29-49 anys que van ser Albert Sabater, Carlos Fernández de Dios i Victor Montaner. El segon i tercer de la categoria 18-28 anys van ser Joan Cuadras i Oriol Ribó. En la categoria 10-17 anys els tres primers van ser Axl Francia, Pau Cortés i Nil Alonso. En la categoria de més de 50 anys els tres primers van ser Francesc Monclús, Jose Luis López i Víctor Cervera.

En categoria femenina la guanyadora i primera de la categoria 29-49 anys va ser Yveth Camus, amb un temps de 27 minuts i 48 segons. En categoria 29-49 la segona i tercera van ser Francina Gonzalez i Marta Rey. En la categoria 10-17 anys les tres primeres van ser Carla Alemany, Carlota Molla i Judit Prat. En la categoria 18-28 les tres primeres van ser Clara Casares, Sandra Portillo i Sílvia Julvez. Finalment en la categoria de més de 50 anys es van classificar Dolors Novellón i Carme Paco. Els temps de tots els corredors està disponible AQUÍ.

També es van donar premis a la persona més gran que va participar en la caminada, la Sra. Anna Prat Muns, nascuda el 1927, al més jove, Blai Montaner Muñoz, de 2 mesos d’edat, i al corredor número 21, Carles Méndez Cortés, i al caminant número 21, Heura Busquets Cuevas, per la coincidència amb la data del 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, i amb el donant, el Forn de Pa Cal 21. Tots els inscrits van rebre una samarreta tècnica amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. En acabar l’acte es va realitzar un sorteig de d’obsequis entre tots els participants inscrits.

Els premis als guanyadors van ser entregats per Marc Castells, President del CSSI i Alcalde d’Igualada, Fermí Capdevila, Tercer tinent d'alcalde i regidor d'Entorn Comunitari, Carme Riera, Quarta tinent d'alcalde i regidora d'Acció Social i Igualtat, Núria Solà, Presidenta de l’AFADA, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Menchu Vélez, treballadora social de l’Hospital de dia Sant Jordi.

L’acte va ser presentat per Ismael Miquel i durant el matí es va poder gaudir d’activitats infantils, d’una divertida classe de Zumba Fitness per escalfar abans de la cursa i caminada a càrrec de l’Ana Pérez i la Mònica Sánchez, vingudes de Girona, i de l’actuació musical de Txillona, grup igualadí de música de versions format per l’Ona, Carles, Enric, Lola, Jofre, Rita, Albert i Gil. També es comptà amb el suport de Sor Lucía Caram, que donà suport a l’Alzheimer Race amb un vídeo.

Aquesta tercera edició de la cursa ha comptat amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores que han realitzat aportacions econòmiques o donacions, com Més Motor Anoia, Taxi Ricard Tomàs, Ajuntament d’Igualada, Ajuntament de Vilanova del Camí, Veter Center, Cal Passanals, Comité del CSSI, Ajuntament d’Òdena, Farmàcia Massana, Hineutra, Odenauto, Subministraments per la construcció Sumex, Mobiliari cuina Cuinox, Reformes Castellano, Noroc Consulting, Farmàcia Cristina Casas, Pànem, Agencia Mirasol de Catalana Occidente, Mobles artesans El Corc, Fisioteràpia i osteopatia David Tarragó, Autoaccessoris Albert, Ferreteria la Tossa, Planxisteria Pla, Bric Servei, Micu-Micu, Fruiteria Carme i Lluis, Aquasos, Caldo Aneto, Fruits secs Térmens, Dillepassa, Supermas, Nestle, Chupa-Chups, Creu Roja, Fundació Sòcio-cultural Atlas, Anima’ns, Petromiralles, Punto Blanco, Rètols Planell, Cellers Figueres, Catering ca la Nuri, La Cassoleta de Cal Font, Forn de pa el 21, Perfumeria Cal Gaspar, Comerciants del Mercat de la Masuca, Basar Quarts, Cafes Mythic, La Bona Espardenya, Tecnocolor, Igualada Vins, Esports Garcia, Roig Fotògraf's, Pintures Torrecillas, Unigràfic, Gimnàs de Cal Font, Flors Roset, Congelats Xaloc, Les Confeccions, Gumà Assegurances, Croissanteria Nyam Nyam, Camins de Vent, Restaurant Mar i Terra, Farmàcia Cristina Casas, Farmàcia Mora Font, A Grams Igualada, Toldos Garrido, 1915 original, Loteria Rambla, Stickets, Bar Bonavista La Cassoleta Fusió, La Montserratina, Munichsports, Mutua General de Catalunya, Mutua Universal, Terapias Therana, Peixos Rosa, Fruits Secs Anna, Bar del Mig del Mercat, Carnisseria Duran, Fruits Secs Roset, Cansaladeria Esquius, Amavir Vilanova del Camí i Iogurts La Fageda.

En l’organització també hi ha col·laborat Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, la Fundació Sociocultural Atlas, gestionant els voluntaris repartits pel recorregut de la cursa, Aquasos, Anima’ns i el fotògraf Josep Balcells, amb ajuda en l’organització.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer · L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya - La Pedrera.

(*informació via CSSI)

 

  • Compartir