Sou a: Inici / Noticies / 1.800 visitants a la sisena Fira de l'Ensenyament

1.800 visitants a la sisena Fira de l'Ensenyament

L’organització en fa una valoració positiva, especialment pel que fa a la diversificació de propostes i al nou servei d’orientació personalitzada
07-03-2017

La sisena edició de la Fira de l’Ensenyament d’Igualada, que es va celebrar a l’antic Escorxador els dies 3 i 4 de març, va rebre 1.800 visitants entre les dues jornades en què es va desenvolupar. Aquesta era la primera ocasió en què l’esdeveniment se celebrava també en dissabte, facilitant que el poguessin visitar joves acompanyats de les seves famílies. Els visitants hi van trobar estands informatius, xerrades i assessorament a la seva mida. La Fira, de periodicitat anual, s’adreça principalment als joves d’Igualada i l’Anoia que es trobin entre 4t d’ESO i els 20 anys i que estiguin decidint els seus itineraris personals, acadèmics i professionals.

En aquesta edició s’ha incrementat el nombre d’universitats i centres d’estudis superiors, tant públics com privats, arribant a un total de 30 i destacant entre les novetats la presència de l’Escola de Turisme d’Andorra. També s’hi van aplegar 25 centres de formació professional i contínua i, per primer cop, cossos de seguretat i emergències, com Mossos d’Esquadra, Agents Rurals o Bombers de la Generalitat. La fira també ha tingut un caire més inclusiu, amb la presència del Grup Àuria, oferint en aquest cas programes de formació adaptada.

Aquest 2017 s’hi han desenvolupat més xerrades informatives i s’hi han tractat àmbits més diversos. També es proposava, com una altra de les principals novetats, un punt d’orientació personalitzada per atendre les consultes de joves i famílies. Aquesta ha estat una iniciativa molt ben acollida que fa que, de cara a l’any vinent, el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada ja valori augmentar el nombre d’orientadors.

 

  • Compartir