Sou a: Inici / Noticies / 12.000 usuaris durant el primer any de bus urbà al Campus

12.000 usuaris durant el primer any de bus urbà al Campus

Les parades incorporen, des d’aquesta tardor, codis QR per a poder consultar en temps real al telèfon mòbil l’espera prevista.
28-10-2015

El passat mes d’octubre de l’any 2014 es van modificar les línies LC1 i LC2 del bus urbà d’Igualada per a poder oferir servei a la zona del Pla de la Massa i el Campus Universitari d’Igualada.

En aquests dotze mesos, segons dades de l’empresa operadora del servei, S.A. Masats Transports Generals, i del departament de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, 12.126 usuaris han pujat al bus a les parades dels carrers Maria Trulls i Algué i Mahbes, les més properes al Campus. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, valora aquestes dades com “molt positives i que demostren que era imprescindible ampliar el servei de transport públic fins a aquest extrem de la ciutat, especialment després de l’obertura del nou centre universitari”.

Pont també ha explicat que, durant aquest mes d’octubre, l’empresa concessionària està instal·lant codis QR als tòtems i marquesines de les parades. D’aquesta manera, amb un lector adequat al telèfon mòbil, es pot consultar la informació relativa al temps d’espera fins a l’arribada del proper autobús. Aquesta mesura s’afegeix a la instal·lació, els últims mesos, de panells d’informació en temps real en algunes parades, de manera que, apunta, “s’està millorant considerablement el servei i la comoditat de l’usuari”.

Avança, a més, que l’empresa està treballant actualment per oferir la seva informació, amb els recorreguts i les parades, quan un usuari activi la casella “Transport” a la plataforma Google Maps, de manera que sigui molt més senzilla la seva consulta.

Increment global d’usuaris durant l’últim any · Entre els mesos d’octubre de 2014 i setembre de 2015, els passatgers de les línies de bus urbà d’Igualada s’han incrementat en un 10%, passant dels 322.682 usuaris als 354.934. Aquest mateix increment es confirma també si es contempla la Conca d’Òdena, incloent les línies LTV i LTM, on s’ha registrat un augment del 8,4% i s’ha pujat dels 682.809 als 740.406 passatgers. Des de 2012, ha recordat Jordi Pont, el preu del bitllet senzill de bus urbà a Igualada està congelat en 1,5 euros.

  • Compartir