Sou a: Inici / Noticies / 12 propostes escollides dins del projecte participatiu 'Impuls'

12 propostes escollides dins del projecte participatiu 'Impuls'

El departament de Joventut destina 15.000 euros a aquestes iniciatives, que s’integraran en la programació de l’Ajuntament adreçada als joves
29-04-2019

Per sisè any consecutiu, aquest 2019 el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada destina al projecte Impuls una part del seu pressupost, concretament 15.000 euros. Aquesta iniciativa, seguint el model de pressupost participatiu, converteix els joves en protagonistes i els permet avaluar i escollir quines propostes, de totes les que han elaborat i suggerit prèviament, s’acabaran incorporant a la seva agenda d’actes.

L’assemblea de joves per a escollir els projectes que es desenvoluparan aquest any amb aquests recursos es va celebrar el passat 9 de febrer a l’equipament juvenil La Kaserna. Hi van participar una cinquantena de nois i noies d’edats entre els 16 i els 30 anys i, en total, es van presentar 12 projectes per a formar part de la programació jove d’Igualada, que es desenvoluparà entre els mesos d’abril i novembre.

Les propostes escollides, que ja es poden consultar al web igualadajove.cat/impuls, s’emmarquen en un ventall molt ampli de diferents àmbits, com poden ser la formació, la perspectiva de gènere, el treball comunitari, les arts plàstiques i escèniques, el món audiovisual, l’esport, la cooperació, el medi ambient o la salut. En aquest sentit, es duran a terme, entre altres, jornades per a millorar les pròpies capacitats i el potencial, iniciatives de solidaritat i sensibilització especialment enfocades als joves, exposicions, tallers de creació i jornades artístiques, conferències i cinefòrums o esdeveniments culturals.

L’agenda Impuls va tenir el seu tret de sortida el passat 4 d’abril, amb quatre tallers participatius, organitzats pel grup de joves de la Mostra Jove, que volien apropar el món de les arts escèniques al jovent de la ciutat. Aquest divendres, 3 de maig, el col·lectiu FemAcció inicia el seu programa d’activitats sota el nom FemCicle, amb una exposició fotogràfica sobre Feministes del món al Local d’Acció, situat a la Travessia de Gomis, 14.

Impuls és un projecte viu que es va construint conjuntament entre tota l’assemblea Per això, s’aniran publicant les diferents iniciatives, a mesura que es vagin concretant, al WEB del departament de Joventut, al perfil d’Instagram @impulsjoves i al Facebook de La Kaserna. Des del departament municipal de Joventut es vol agrair la participació de tots els participants en la creació i la selecció de les propostes.

 

  • Compartir