Sou a: Inici / Noticies / 18 comparses i 2.150 participants a la Rua de Carnaval 2019

18 comparses i 2.150 participants a la Rua de Carnaval 2019

Diumenge al migdia la celebració es tancarà amb el Miniball de Carnaval i el grup d’animació Can Cantem a la plaça de l’Ajuntament
25-02-2019

Aquest dissabte, 2 de març, Igualada viurà una nova edició de la seva Rua de Carnaval, coordinada pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament. Començarà a les 18:30h des de la Plaça de La Masuca i finalitzarà a la Plaça de Cal Font, passant pels carrers Soledat i Sant Jordi, Rambles, Santa Caterina i Aurora.

Hi participaran 18 comparses d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Capellades, que reuniran unes 2.150 persones. Aquestes comparses corresponen principalment a centres escolars, entitats i grups d’amics. Per segon any, les escoles públiques d’Igualada s’han unit per formar una única comparsa.

La comitiva anirà encapçalada per la Xaranga Ho Peta i, en aquesta ocasió, el Rei Carnestoltes i el seu seguici aniran a càrrec de la Coral Gatzara, que celebra els seus cinquanta anys. El pregó que llegirà el Rei Carnestoltes l’escriurà la mateixa Coral Gatzara, tot plegat sota la conducció de Yannick Ramis dalt de l’escenari. El jurat que triarà els premis a les millors comparses el formaran la dissenyadora que ha elaborat el cartell d’aquesta edició, Laura Gassó i, per part de l’Associació Cultural Dessota, Lluís Ardèvol, per la Banda de Música d’Igualada Barnat Canals, per la Unión Cultural Extremeña a l’Anoia David Borrega i, representant el departament de Promoció Cultural i actuant com a secretari, Joan Sala.

La celebració es completarà diumenge, a les 12h, amb el Miniball de Carnaval a la Plaça de l’Ajuntament: gràcies a la col·laboració de La Xarxa d’Igualada, el públic familiar podrà gaudir de l’espectacle del grup d’animació Can Cantem.

Espai reservat per persones amb mobilitat reduïda · Un any més, durant la Rua de Carnaval, a l’alçada de la Rambla Sant Isidre 6, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament tornarà a habilitar una plataforma elevada i accessible, d’ús exclusiu per les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, se’ls garanteix poder gaudir de l’esdeveniment a primera fila i amb un accés i sortida fàcils.

Zones blaves gratuïtes i afectacions de trànsit · Com també és habitual, la tarda de la Rua de Carnaval totes les zones blaves de la ciutat seran gratuïtes. Entre les 9 i les 13h del mateix dissabte, dia 2 de març, serà obligatori l’ús del tiquet en les àrees d’estacionament controlat, però a la tarda ja no serà necessari.

A banda, cal tenir també presents les restriccions de trànsit, aparcament i transport públic que implicarà aquesta celebració dissabte a la tarda. Consulteu-les AQUÍ.

  • Compartir