Sou a: Inici / Noticies / 180 propostes en la nova Boixeta Cultural de tardor

180 propostes en la nova Boixeta Cultural de tardor

Aquesta és l’agenda cultural coordinada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) per als mesos de setembre, octubre i novembre, amb una especial presència dels actes de commemoració del Tricentenari del 1714.
27-08-2014

Fins a cent-vuitanta propostes culturals s’integren en la nova Boixeta Cultural per aquesta tardor. Aquesta és l’agenda cultural coordinada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) per als mesos de setembre, octubre i novembre, amb una especial presència dels actes de commemoració del Tricentenari del 1714, amb diferents alternatives, com ara conferències, concerts, exposicions i recreacions històriques, que posaran en valor la cultura, la música i la forma de vida dels catalans ara fa tres-cents anys. Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya tindran lloc el dissabte, 6 de setembre, amb la hissada de la Senyera a la plaça de l’Ajuntament i una conferència a càrrec del conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, a l’Ateneu.  

La Boixeta inclou les propostes teatrals de la nova programació del Teatre Municipal l’Ateneu, com ara Dones com jo de les T de Teatre, La màgia del mag Lari, Madre coraje amb la companyia Atalaya de Sevilla o l’espectacle de titelles Dragoncio, en català, de Los Titiriteros de Binéfar. Pel que fa a la música, criden l’atenció les activitats al voltant de la festivitat de Santa Cecília, al mes de novembre i les Músiques de Butxaca de l’Ateneu Igualadí.

A les exposicions ja inaugurades durant la Festa Major se n’afegeixen d’altres com Ídem de Joana Sardà, Temps de vermells de Rosa Permanyer, els 75 anys de la Coral de Santa Maria, les fotografies de l’European Balloon Festival o les fotografies dels Llibres viatgers a la Biblioteca Central. El protagonisme en les xerrades i conferències el tindran Eduard Punset amb Excuses per no pensar al Club de Filosofia de la Biblioteca, Vicenç Lozano amb Els secrets del Vaticà, Enric Canet i Els nens del Raval o Arnau Figueras amb El dret a l’autodeterminació dels pobles.

En l’àmbit del cinema destaquen les propostes de Pantalla Oberta i el Cineclub de l’Ateneu i, a banda, projeccions en versió original com ara Moonstone o Slumdog Millionaire, films infantils com Avions, l’audiovisual Ara fa 60 anys, el Museu de la Pell d’Igualada i pel·lícules al Club de Cinema de la Biblioteca com El vel pintat i El cinquè poder.

L’agenda cultural la completen, entre altres, els actes lligats a l’Octubre Solidari; les iniciatives familiars com els Dimarts de Conte; el Club de Lectura de la Biblioteca; la vintena Diada dels Moixiganguers d’Igualada; les visites guiades al Museu de la Pell i al nou museu del ferrocarril en miniatura Railhome BCN; el cicle poètic i musical De Pell Sensible recordant, entre altres, Martí i Pol i Machado; o les noves visites a la Cotonera per les Jornades Europees del Patrimoni.

La celebració d’un nou Mercat de Lletres, el 27 de setembre al Museu, i el lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada, el 23 de novembre, tanquen la programació. L’oferta completa de la Boixeta Cultural ja es pot consultar AQUÍ. Per a rebre setmanalment l’oferta cultural de la ciutat per e-mail es pot enviar un correu a butlleti@aj-igualada.net.

  • Compartir