Sou a: Inici / Noticies / 2.700 escolars d'Igualada participen en les Aules Ciclistes

2.700 escolars d'Igualada participen en les Aules Ciclistes

La Vuelta Junior Cofidis arriba a 13 centres educatius públics i concertats del municipi i hi participen infants entre 8 i 12 anys
26-04-2019

Les Aules Ciclistes de La Vuelta Junior Cofidis han arribat per primer cop a la Catalunya Central. Uns 2.700 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys d’edat participen a les classes teòriques i pràctiques sobre educació vial, ciclisme i hàbits de vida saludable d'aquest programa. En total, les aules tindran lloc fins finals de maig a 13 centres escolars públics i concertats d’Igualada, l’única ciutat catalana amb un final d’etapa a La Vuelta 2019.

La Vuelta Junior Cofidis és un programa formatiu-esportiu que té com objectius iniciar els nens i nenes en l’educació en seguretat vial i fomentar els hàbits de vida saludable, com la pràctica del ciclisme i una alimentació equilibrada. Per aconseguir-ho, exciclistes professionals i monitors qualificats imparteixen sessions teòriques i pràctiques sobre l’ús de la bicicleta, hàbits alimentaris i la circulació amb seguretat per la via pública. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Cofidis amb el suport de la Dirección General de Tráfico (DGT), la Fundación Deporte Joven, del Consell Superior d’Esports, La Vuelta i l’Associació de Ciclistes Professionals (ACP).

La iniciativa és la tercera vegada que arriba a la demarcació de Barcelona i la primera a la Catalunya Central. En les seves 8 edicions anteriors, La Vuelta Junior Cofidis ha permès formar a més de 200.000 nens i nenes a tota Espanya.

Després de la formació a les aules, uns 150 escolars d’Igualada tindran l’oportunitat de recórrer l’últim quilòmetre de l’etapa que acaba a la capital de l’Anoia, poc abans de que arribin els ciclistes professionals que lluitaran per la victòria. A més a més, els guanyadors de cadascuna de les carreres que formen la Vuelta Junior Cofidis també pujaran al pòdium de meta juntament amb els ciclistes portadors dels mallots de líders.

La Vuelta Junior Cofidis tindrà lloc el 31 d’agost a Igualada, coincidint amb la vuitena etapa de La Vuelta.

Un programa consolidat des de 2011 - La novena edició de La Vuelta Junior Cofidis porta l’educació vial, el ciclisme i els hàbits de vida saludable als centres escolars d’un total de vuit províncies espanyoles i a una localitat francesa, Pau, al departament dels Pirineus Atlàntics.

Al següent vídeo es recull la trajectòria d’aquest projecte de responsabilitat social de Cofidis en col·laboració amb La Vuelta, la DGT, la Fundación Deporte Joven y l’ACP.

(*informació via La Vuelta Junior Cofidis)

  • Compartir