Sou a: Inici / Noticies / ‘Contes 1.0’, millor espectacle de La Mostra d'Igualada 2017

‘Contes 1.0’, millor espectacle de La Mostra d'Igualada 2017

La Fundació Catalunya - La Pedrera concedeix enguany aquest guardó, dotat en 1.200 euros, a la primera creació de la companyia Teatre a la Fuga
18-05-2017

La companyia emergent Teatre a la Fuga de Banyoles s’ha endut, per votació popular, el Premi al millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2017 per ‘Contes 1.0’. La proposta, estrenada l’últim dia de la fira de teatre infantil i juvenil dins l’itinerari ‘Per als no tan petits’ (de 6 a 12 anys), és el primer muntatge de Teatre a la Fuga, que neix de la productora Punt Produccions Teatrals. ‘Contes 1.0’ és una creació pròpia que tracta sobre l’evolució dels contes tradicionals i barreja la realitat amb la ficció i la fantasia. El protagonista és un adolescent rebel que, per atzar, trobarà uns objectes que parlen i un personatge misteriós amb els qui haurà de salvar el món dels contes. El premi, concedit per La Fundació Catalunya – La Pedrera, està dotat amb 1.200 euros.

L’actriu olotina Anna Roca, amb més de 20 anys de professió amb la Companyia de teatre Anna Roca, signa la direcció i dramatúrgia de la peça, en la seva primera incursió en l’escriptura teatral. Per tal d’atraure i captar l’atenció del públic des del primer moment, la història s’ha confeccionat a partir d’idees i improvisacions dels actors (Genís Casals i Tere Solà), que han dotat els diferents personatges d’espontaneïtat i desimboltura.

El Premi al millor espectacle de La Mostra ha comptat enguany amb l’emissió de 1.055 vots. El públic ha pogut escollir les seves obres preferides a través d’unes butlletes que incloïen tots els espectacles programats a la fira, tant a sala com a l’aire lliure. La votació s’ha efectuat a l’urna centralitzada del Punt d’Informació (a la plaça de Cal Font durant La Mostra) o bé a la bústia del Punt de difusió cultural i turística. Com en anys anteriors, el veredicte ha tingut en compte l’aforament dels espais d’actuació per tal de garantir la igualtat d’oportunitats entre les companyies participants.

Un triple regal: actuar a la fira, la rebuda del públic i el premi · En recollir el guardó, els actors de Teatre a la Fuga han afirmat que, per a ells, La Mostra ha significat “un triple regal: actuar a la fira, la rebuda del públic i el premi”. En aquest sentit, han assegurat que el reconeixement atorgat per votació popular és “molt gratificant”, que els dóna “molta força” i que esperen que “en surtin molts bolos”.

Des de la productora Punt Produccions Teatrals, Arnau Nadal ha afegit que “és divertit que sigui la gent qui vota el premi, no un jurat” i que “els afalaga” que, entre les propostes de qualitat programades a La Mostra, el públic els hagi escollit a ells “com el millor que ha vist”.

La directora de Cultura de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Marga Viza, que ha qualificat La Mostra com a “punt calent de les arts escèniques a Catalunya”, ha incidit en què el públic ha valorat la originalitat i bona realització de la producció i ha posat en valor que l’espectacle guanyador giri al voltant dels contes ja que “són un referent cultural per educar i conscienciar la canalla”.

El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, també ha destacat el paper dels contes “com a refugi on podem anar a buscar recursos temàtics. Són els mites de la nostra cultura” i ha expressat la “barreja d’experiència i il·lusió” que defineix Teatre a la Fuga pel fet de ser una companyia emergent dins el teatre familiar, però que compta amb una llarga trajectòria en les arts escèniques.

11 anys premiant el millor espectacle de La Mostra d’Igualada · Aquest és l’onzè any que la Fundació Catalunya – La Pedrera atorga el guardó al millor espectacle de La Mostra d’Igualada. Les companyies premiades en edicions anteriors han estat Les Bianchis amb l’espectacle de contes, música i humor Les Supertietes (2016); Guillem Albà & The All In Orchestra amb el show Marabunta (2015); Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia La gran ilusión (2014); Teatre Mòbil amb el de clown Sense Solta (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de La asombrosa historia de Mr. Snow (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown Les Trifulgues dels Germans Garapinyada (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ Merci Bien (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 28a edició s’ha celebrat del 30 de març al 2 d’abril de 2017 i ha acollit 51 companyies, 101 representacions, 33.000 espectadors i 730 professionals acreditats.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir