Sou a: Inici / Noticies / ‘La gallina dels ous d’or’, el 10 de febrer al Teatre Municipal l’Ateneu

‘La gallina dels ous d’or’, el 10 de febrer al Teatre Municipal l’Ateneu

Zum-Zum Teatre i La Xarxa d’Igualada porten aquest espectacle, guanyador del Premi FETEN 2017 a la Millor Direcció a Gijón
05-02-2019

Zum-Zum Teatre presenta a Igualada un espectacle de Ramon Molins, La gallina dels ous d’or. Una proposta per a tots els públics a partir de 4 anys, que recorda que descobrir la gallina dels ous d’or es pot convertir en una desgràcia. L’obra es podrà veure al Teatre Municipal l’Ateneu el proper diumenge, 10 de febrer, a les 12:15h. Les entrades tenen un preu de 6 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa d'Igualada. La venda d’entrades es farà al vestíbul de l’Ateneu Igualadí, el mateix diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. La funció compta amb el suport del Programa.cat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona.

La companyia · Zum-Zum Teatre va néixer l'any 1994 amb la decidida voluntat de potenciar la imaginació, la creativitat, el divertiment i el sentit crític del públic més menut. Ha representat textos dels millors escriptors i dramaturgs de tots els temps i ha produït una quinzena d’espectacles, els darrers La camisa de l’home feliç i La nena que vivia en una capsa de sabates, protagonitzat per Begonya Ferrer. Darrerament ha estrenat l’espectacle Hippos, millor estrena d’arts de carrer a Fira Tàrrega 2018.

La companyia acumula més de 3.200 actuacions arreu de Catalunya, Espanya, França i Itàlia. En aquest cas, l’actriu Ares Piqué i Ramon Molins, que també ha fet les cançons, són els protagonistes de la història. La música és de Richard lacy, Philip Guyler, Lincoln Ground i altres. Joan Pena ha dissenyat l’espai escènic i Olga Cuito el vestuari.

La gallina dels ous d’or · La gallina dels ous d’or és una història que conta que els diners són un “cuento”. Narra una bonica història sobre la riquesa, la pobresa i l'avarícia. Hi havia una vegada dos pobres grangers que tenien el costum d'acollir al seu corral totes les aus que hi arribaven extraviades. No perdien el temps pensant en els diners i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava. Però un dia hi va arribar una gallina que va canviar la seva sort, una gallina de plomes molt blanques que ponia un ou d'or cada dia. La pobresa es va convertir en riquesa i els grangers van començar a viure una vida de luxe i excessos. La riquesa va donar lloc a l'avarícia i la felicitat es va convertir en desgràcia i així va destruir la vida dels dos grangers. L’espectacle ha rebut el Premi FETEN 2017 a la Millor Direcció a Gijón i el Premi Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida 2017 del jurat infantil i del de les autonomies.

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

 

  • Compartir