Sou a: Inici / Noticies / “PatchWork-ArtWork”, art sobre trocets de roba a La Sala

“PatchWork-ArtWork”, art sobre trocets de roba a La Sala

La Sala, sala municipal d'exposicions acull part de la col•lecció de patchwork i pictòric de l'artista Anna Ramírez
26-04-2023

La Sala, sala municipal d’exposicions acull durant aquest mes de maig una mostra singular, vinculada al món del tèxtil, l’artesania, la fotografia i la pintura: “PatchWork-ArtWork”, d’Anna Ramírez (1971), una col·lecció de peces artístiques on el tapís de patchwork es presenta com a suport per a la reproducció de fotografies i imatges pictòriques.

Ramírez és professora de patchwork des del 1996 i es va iniciar en la categoria de pictòric l’any 2014. Al llarg de la seva carrera s’ha format de manera continuada en les dues modalitats mencionades, juntament amb encoixat lliure a màquina i aquarel·la aplicada a tela.

L’autora ha cultivat motius com el bodegó, el paisatge o la fotografia de viatge util·litzant tècniques com l’aquarel·la o el puntillisme, amb les quals crea imatges sobre tela realistes i figuratives, lluny de les tradicionals peces de patchwork a què estem habituats. Algunes de les seves obres són ja del 2007 o 2009 si bé la gran majoria han estat confeccionades a partir del 2017.

Al llarg de la mostra que acull La Sala des del dijous 4 de maig es podran veure nenúfars, flors de campana, motius primaverals, detalls de Venècia, altres d’urbans -patis i aparadors del barri Gòtic i el Born de Barcelona- o els detalls d’una parada en un mercat de Granada, entre altres. Totes les obres han estat realitzades a partir de fotografies i dibuixos orignials de Ramírez, basats en la seva pròpia experiència de vida. Actualment compta amb un total de 20 treballs originals finalitzats i 4 més en procés de creació.

Totes les obres tenen unes mesures aproximades de 120x90cm i l’artesania de l’autora ha estat reconeguda en diversos certamens artístics com són el 1r premi en categoria de pictòric a Houston, Texas (2017), diverses mencions especials en certamens a Birmingham (Anglaterra), altres organitzats per l’Associació espanyola de patchwork i en exposicions a Granada, Cadis i Sitges.

  • Compartir
Pertany a: