Sou a: Inici / Noticies / 21 municipis fan costat a APINAS en el seu projecte a Cal Salinas

21 municipis fan costat a APINAS en el seu projecte a Cal Salinas

La Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de la Comarca de l’Anoia sol•licitarà a la Diputació suport per desenvolupar el projecte
13-12-2017

Els alcaldes dels municipis integrants de la Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de la Comarca de l’Anoia s’han compromès aquest dimecres, 13 de desembre, a fer costat a l’associació APINAS en el desenvolupament del seu projecte d’Aula Integral de Suport (AIS) a la torre de Cal Salinas, que ha estat recentment cedida per l’Ajuntament d’Igualada amb aquesta finalitat.

L’AIS serà un nou recurs educatiu per a joves amb trastorns mentals greus i, al mateix espai, l’associació també valora la possibilitat d’instal·lar-hi oficines i un habitatge tutelat. El passat mes de novembre es va concretar la cessió de l’edifici i es va fer públic el projecte per a la seva rehabilitació. Aquest tindrà un cost aproximat d’uns 600.000 euros i, per això, els municipis que integren aquesta mancomunitat sol·licitaran també ara, de manera conjunta, el suport de la Diputació de Barcelona per a fer front a la inversió, que tindrà un impacte molt positiu en el dia a dia dels joves que en seran usuaris.

La Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de la Comarca de l’Anoia va ser fundada l’any 1986 per a garantir el suport de l’administració a les persones amb discapacitat intel·lectual del territori i, al llarg d’aquests anys, ha vetllat pel desenvolupament d’una sòlida xarxa d’equipaments i serveis orientats a l’educació, rehabilitació, prevenció i atenció per aquestes persones, gestionats precisament per l’entitat APINAS. En formen part 21 dels 33 ajuntaments del territori, agrupant el 90% de la població de la comarca.

La gran majoria dels batlles integrants d’aquesta mancomunitat han visitat avui l’edifici i, en acabar, han signat la petició conjunta. En concret, els signants són l’alcalde d’Igualada i president, Marc Castells; el de Calaf, Jordi Badia; el de Capellades, Aleix Auber; la de Carme, Ildefonsa Tarrida; el de Castellolí; Joan Serra; el de Copons, Francesc Salamé; el dels Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell; la dels Prats de Rei, Cristina Mas; el de Jorba, David Sánchez; el de La Pobla de Claramunt, Santi Broch; el de Masquefa, Xavier Boquete; el d’Òdena, Francisco Guisado; la d’Orpí, Imma Palet; el de Piera, Josep Llopart; el de Pujalt, Antoni de Solà; el de Rubió, Miquel Archela; el de Sant Martí de Tous, David Alquézar; la de Sant Martí Sesgueioles, Rosa Narbona; la de Sant Pere Sallavinera, Montserrat Noguera; el de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero; i la de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir