Sou a: Inici / Noticies / 3.000 persones i 25 comparses a la Rua de Carnaval 2017

3.000 persones i 25 comparses a la Rua de Carnaval 2017

El diumenge al migdia la celebració es completarà amb el Carnaval Infantil i el grup d’animació Xiula a la plaça de l’Ajuntament
21-02-2017

El proper dissabte, 25 de febrer, Igualada celebrarà la seva tradicional Rua de Carnaval. La festa, coordinada pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, tindrà la seva cloenda el diumenge, dia 26, amb un espectacle d’animació musical amb el grup Xiula, una activitat infantil que permetrà els més petits de la ciutat poder lluir les seves disfresses al migdia a la plaça de l’Ajuntament.

Dissabte, la rua arrencarà a les 18:30h des de la Plaça de la Masuca, finalitzant, com sempre, a la plaça de Cal Font. Estarà encapçalada per la Xaranga Ho Peta i comptarà amb la participació, tancant la comitiva, de la Carrossa del Rei Carnestoltes amb el seu seguici, a càrrec en aquesta edició del col·legi Maristes d’Igualada, fundació que celebra el seu dos-cents aniversari a Catalunya.

Aquest 2017 hi prendran part 25 comparses procedents d’Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, amb més de tres mil persones participants. Corresponen a setze centres escolars i, la resta, a entitats i grups d’amics.

El Carnaval d’Igualada compta, com cada any, amb la col·laboració de l’Antic Gremi de Traginers, que prepararà la botifarrada que s’oferirà en finalitzar a totes les comparses, del Gremi de Flequers de l’Anoia, que proporciona el pa, i de l’empresa Carrefour, que aporta gratuïtament una part de la carn. En total es couran 450 quilos de botifarra.

El jurat del concurs estarà format per Abel Ramos, de la Xarxa d’Igualada, Pep Soler, dels Grallers d’Igualada, Susanna Enrich, de l’Olla Expressa, Alba Gabriel, de l’Associació Cultural Dessota, Víctor Miguel, del grup JOKB, i Joan Sala, del departament municipal de Promoció Cultural, actuant de secretari del Jurat.

La presentació de les comparses en arribar a Cal Font, anirà a càrrec de Yannik Ramis. El pregó ha estat redactat pels Maristes d’Igualada i el llegirà, com és tradició, el Rei Carnestoltes.

Espai reservat per persones amb mobilitat reduïda · Durant la Rua de Carnaval, a l’alçada de la Rambla Sant Isidre 6, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament tornarà a habilitar, com ja ha fet en esdeveniments importants recents com els Tres Tombs, una plataforma lleugerament elevada i accessible reservada per les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, se’ls garanteix poder gaudir de l’esdeveniment en primera fila i amb un accés i sortida fàcil i adaptat a les seves necessitats.

Zones blaves gratuïtes i afectacions de trànsit · Com ja és habitual també durant els últims anys, la tarda de la Rua de Carnaval totes les zones blaves de la ciutat seran gratuïtes. Entre les 9 i les 13h del mateix dissabte sí que caldrà tiquet en les àrees d’estacionament controlat, però a la tarda ja no serà necessari.

Caldrà, a més, tenir presents les restriccions de trànsit i aparcament a la via pública que implicarà aquesta celebració dissabte a la tarda. El recorregut previst sortirà de la Plaça de La Masuca i s’acabarà a la Plaça Cal Font, passant pels carrers de Santa Joaquima Vedruna, la Soledat, les Rambles, Santa Caterina, el Passeig Verdaguer i el carrer de la Vida.

  • Compartir