Sou a: Inici / Noticies / 300 quilos de residus recollits al Riu Anoia

300 quilos de residus recollits al Riu Anoia

Una vintena de voluntaris netegen l’entorn fluvial des de sota el pont de la Palanca fins al Pont Nou de Montbui
11-05-2015

La jornada Let’s Clean Up Europe!, que es va dur a terme aquest diumenge al matí a Igualada, va servir per recollir tres-cents quilos de residus a l’entorn del riu Anoia. En concret es van recollir fustes, plàstics, pneumàtics, tèxtils i altres deixalles, com ara un matalàs o una bicicleta infantil, que van ser classificats en bosses  i contenidors tenint en compte els criteris de separació de residus.

La jornada, organitzada pel departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament, amb la col•laboració del CECI i d’AENA, va comptar amb la participació d’una vintena de persones que van netejar des de sota del Pont de la Palanca i fins a arribar al Pont Nou de Montbui. Els participants van poder prendre consciència amb aquesta jornada de la quantitat de deixalles que s’aboquen al riu com a resultat d’actituds incíviques d’alguns ciutadans. Precisament, donar visibilitat a la problemàtica de l’abocament incontrolat de residus a l’entorn natural és un dels principals objectius d’aquesta jornada de neteja, coordinada per Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i que es va dur a terme aquest diumenge a milers de municipis a tot Europa, simultàniament.

Tot i que cada vegada són més els ciutadans que han pres consciència de la importància de no llençar deixalles al riu com si aquest fos un abocador, encara és freqüent trobar-n'hi moltes. En ocasions, els materials abocats no representen un perill per a l'ecosistema però sí que suposen un efecte visual molt negatiu. És el cas de papers, fustes o runes. En altres casos, els materials abocats sí que suposen una amenaça pels organismes del riu, ja sigui perquè es tracta de materials contaminants com piles, olis de cotxe, productes químics o pneumàtics; perquè la seva presència pot ferir els organismes, si es tracta de vidres, ferralla o plàstics; o bé perquè causen perjudicis indirectes, com ara els vidres, que poden provocar incendis.



  • Compartir