Sou a: Inici / Noticies / 341 activitats a la nova Boixeta Cultural d'Igualada

341 activitats a la nova Boixeta Cultural d'Igualada

La Mostra d’Igualada, el FineArt, el festival d’orgue, el Dia Internacional de la Dansa i De Pell Sensible destaquen en l’agenda cultural municipal
27-02-2018

Amb l’arribada de la primavera, la programació cultural d’Igualada s’incrementa de forma exponencial amb alguns dels esdeveniments més destacats de l’any: el festival de fotografia FineArt, que enguany arriba a la sisena edició, la 25a edició del Festival Internacional d’Orgue o la 29a edició de La Mostra d’Igualada, la fira de teatre infantil i juvenil, tot un referent a Catalunya que ofereix l’oportunitat única de veure el millor teatre per a tots els públics.

En aquesta nova agenda de la Boixeta Cultural, editada des del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, s’hi poden trobar 30 espectacles i actes literaris –entre els quals s’hi inclou la programació del cicle De Pell Sensible–,  17 tallers formatius, 33 activitats musicals, més de 114 accions de teatre –incloent-hi La Mostra d’Igualada–, 16 visites guiades, 8 narracions de contes, 21 conferències, 16 festes i premis, 8 activitats de dansa, així com 86 exposicions –contemplant el FineArt–. La suma total d’activitats culturals arriben a les 341, una xifra destacada que converteix la ciutat d’Igualada en un dels principals motors culturals de les comarques interiors.

Enguany se celebren també els 40 anys de La Xarxa d’Igualada, una entitat a qui cal agrair l’esforç invertit al llarg de la seva història per difondre i fer arribar el teatre als més petits. I, en aquesta línia, també La Mostra d’Igualada, hereva d’aquest impuls teatral, vol abordar un gran repte: fer tornar els joves i adolescents al món del teatre.

També cal destacar els 25 anys del Festival Internacional d’Orgue, impulsat pel reconegut organista Joan Paradell, que en l’edició d’aquest 2018 reuneix organistes tan destacats com el titular del Vassar College de Nova York, Gail Archer, o l’organista rector del conservatori estatal de Kazan, a Rússia, Rubin Abdullin, amb la coral Càrmina i la direcció de Daniel Mestre.

Cal destacar també el concert de Rèquiem en Sol Menor de Domenico Cimarosa, per Setmana Santa. I també es podrà gaudir dels actes del dia Internacional de la Dansa i del cicle de música i paraules De Pell Sensible, que homenatja la poetessa Montserrat Abelló, l’escriptora Montserrat Roig i Federico García Lorca. I no cal oblidar tampoc la programació del Teatre Municipal Ateneu, amb Lluís Homar fent de Cyrano i Les noies de Mossbank Road, amb Clara Segura de protagonista. L’agenda en format digital es pot consultar AQUÍ o recollir-la en paper als equipaments municipals habituals.

  • Compartir
Pertany a: