Sou a: Inici / Noticies / 360 alumnes d'Igualada participen al programa 'Cultura emprenedora a l'escola'

360 alumnes d'Igualada participen al programa 'Cultura emprenedora a l'escola'

En el conjunt de la demarcació de Barcelona, 9.300 alumnes de 98 municipis prenen part en aquesta iniciativa durant el curs actual
22-02-2019

Un any més, Igualada acull el projecte Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de promoure i fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria.

Enguany el programa es desenvolupa a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Gabriel Castellà i compta amb la participació de prop de 360 alumnes de 5è de primària. A la demarcació de Barcelona, aquest curs hi participen més de 9.300 alumnes de 235 centres educatius de 98 municipis. Gràcies a aquest projecte està previst que es creïn un total de 235 cooperatives escolars.

Fa uns dies, les juntes o equips directius de les cooperatives Crea’t Marista i Màgia Marista dels Maristes Igualada, Escoomix i Escoo&Company de les Escolàpies, Imaginar per Crear i Fullshop de l’Acadèmia Igualada, Evac i Energi.coop de l’Emili Vallès, Mavets i Mopins, del Col·legi Monalco,  Cre@ant_somnis de l’escola Mare del Diví Pastor, Montupia i Màgic Shop de l’Escola Pia i Platicraks del Gabriel Castellà van visitar les instal·lacions d’IG-Nova Tecnoespai. Durant la visita van reunir-se amb els responsables de l’Oficina d’Atenció Empresarial i del servei d’assessorament empresarial. Amb ells van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit per a la constitució de la cooperativa, l’elecció de l’equip directiu, el nom i el producte que elaboraran. També van presentar els estatuts i l’acta de constitució i van fer efectiva l’alta al registre de cooperatives. També van comentar diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda i l’estudi de mercat.

Abans d’aquesta visita, la majoria de cooperatives van fer un taller sobre cooperativisme i economia social de la mà d’un tècnic de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Ara es troben en ple procés d’elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de juny en un mercat, coincidint amb FirAnoia.

Aquest és el vuitè any de desenvolupament del projecte a la ciutat, en el marc del qual s’han registrat prop de 70 cooperatives escolars. El programa Cultura emprenedora a l’escola està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

  • Compartir