Sou a: Inici / Noticies / 963 participants a la segona Alzheimer Race

963 participants a la segona Alzheimer Race

Aquesta cursa solidària recull fons per a la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB).
19-09-2016
963 participants a la segona Alzheimer Race

Foto: CSSI

El passat, diumenge 18 de setembre, va tenir lloc a Igualada la segona edició de la cursa i caminada Alzheimer Race, que va comptar amb 852 persones inscrites (209 corredors i 643 caminants) i 111 persones addicionals que també hi van participar adquirint la samarreta el mateix dia de la cursa. El total de 963 participants superà la xifra de 600 inscrits que havia tingut la primera edició. També hi van col·laborar 87 voluntaris que van ajudar en l’organització.

A partir de les 10 del matí el passeig Verdaguer i l’anella fluvial es van omplir de corredors amb samarreta groga i caminants amb samarreta verda que van participar en la segona edició d’aquesta cursa solidària que recull fons per a la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i que fou organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

El recorregut va ser idèntic al de la primera edició, amb la sortida i arribada a la plaça de la Masuca. Els corredors van recórrer íntegrament l’anella fluvial més un tram del carrer Joaquima Vedruna, amb un recorregut de prop de 7 km, mentre que els caminants van recórrer quasi 5 km.

El guanyador absolut de la cursa va ser Carlos Cervera, amb un temps de 23 minuts i 25 segons, i en categoria femenina va ser Yveth Camus, amb un temps de 28 minuts i 3 segons. En la categoria de 10 a 17 anys els tres primers van ser Axl Francia, Pau Colomer i Genadi Valls, i les tres primeres van ser Anna Torras, Carla Hurtado i Judit Prat. En categoria de 18 a 28 anys els tres primers van ser Carlos Cervera, Oriol Marimon i Albert Solé, i les tres primeres Èlia Sallés, Xènia Boquera i Marta Segura. En majors de 29 anys els tres primers van ser Javier López, Luis Simon i Antonio Martínez i les tres primeres Yveth Camus, Francina González i Eva Cantero. Els temps de tots els corredors estan disponibles a la pàgina de novotiming.com.

També es van donar premis a la persona més gran que va participar en la caminada, Joan Morist, de 84 anys, la persona més jove, Isis Montaner, de 7 mesos, i el caminant número 21, Marta Marginet, per la coincidència amb la data del 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, i amb el donant, el Forn de Pa Cal 21. Tots els inscrits van rebre una samarreta tècnica amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. En acabar l’acte es va realitzar un sorteig de d’obsequis entre tots els participants inscrits.

Els premis als guanyadors van ser entregats per Marc Castells, President del CSSI i Alcalde d’Igualada, Fermí Capdevila, tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Joana Varea, presidenta de la delegació Anoia de l’AFAB, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Menchu Vélez, treballadora social de l’Hospital de dia Sant Jordi.

L’acte va ser presentat per Yannick Ramis i durant el matí es va poder gaudir d’inflables per als menuts i de les actuacions d’Embolingats, grup jove de rumba catalana mestissa procedent de l’Empordà, Red Pèrill , cantautor pianístic que fa una barreja de soul, funk, psicodèlia i flow mediterrani, i Sweet India amb les seves danses de Bollywood.

Col·laboracions i suports · Aquesta segona edició de la cursa ha comptat amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores que han realitzat aportacions econòmiques o donacions, com Alicia Balsells podologia, Amma Vilanova del Camí, Aqualata Brodats, Aquasos, l’Art de la Llum, l’Associació de Botiguers i Comerciants del Mercat de la Masuca, Bar-Restaurant Bonavista, Cafes Mythic, Cal Font Wellness Centre, Caldo Aneto, Camins De Vent, Cansaladeria i carnisseria Esquius, Cansaladeria Joan Montiel, Cansaladeria Mª Àngels Solé, Cansaladeria Olga Rovira, Cansaladeria Tudela, Carnisseria Durán, Catering Ca la Nuri, Caves Bohigas, Celler Can Figueres, Comité d’Empresa del CSSI, Cosmètica PUR, Cuinox mobiliari de cuina, Dillepassa, Especialitats Elèctriques Lausan, Farmàcia Cristina Casas, Flors Roset, Forn de pa Cal 21, Forn i cafeteria Pànem, Fotos Roig, Fruiteria Carme, Fruiteria Lluis, Fruites i verdures Arnau, Fruits Secs Térmens, Fruits Secs Torra, Gumà Assegurances, Hineutra, KOMpe, L’Herbolari del Mercat de la Masuca, La Cassoleta de cal Font, Les Confeccions, Magatzems Faro, Més Motor Anoia, Micu Micu, Odenauto, Ous Marimon, Pastisseria i fruits secs Anna, Peix Fresc Xaloc, Peixaters Toni Ortiz, Peixos Vila Massana, Perfumeria Cal Gaspar, Pintures R. Torrecillas, Punto Blanco, RailHome BCN, Red Music, Reformas F. Castellano, Rètols Planell, Servisimó, Sumex, Supermas, SusiGris Bolets, Taxis Igualada, Tecnocolor, Tripería Amado, Tuga, Unigràfic, i els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, la Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.

En l’organització també hi ha col·laborat Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, la Fundació Sociocultural Atlas, amb voluntaris repartits pel recorregut de la cursa, Therana Teràpies Naturals Cos i Ment, amb massatgistes, Aquasos, Ocisport, Anima’ns, l’Associació Coopera’t i el fotògraf Josep Balcells amb ajuda en l’organització.

Aquesta edició ha comptat amb el suport de personatges que han gravat VÍDEOS a favor la causa i publicats al Facebook de la cursa, incloent els del cantant Lluís Llach, les actrius Amparo Moreno, Montse Morillo, Rosa Gàmiz, Aída Flix i Lloll Bertran, els actors Jordi Martí i Albert Salazar, els atletes del CAI, i el de l’alcalde, Marc Castells. El pilot Jordi Viladoms també ha entregat obsequis signats per ell per donar suport a la cursa.

Tots els corredors, caminants, voluntaris i col·laboradors ho han fet possible, tal com deia el lema previ a la cursa. Comptem amb ells per la propera edició!

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer · L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFAB, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

La delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies. L’AFAB té com a tasca prioritària millorar la qualitat de vida del malalt d’Alzheimer i de les famílies afectades.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya - La Pedrera.

(*notícia via Consorci Sociosanitari d'Igualada)

  • Compartir