Sou a: Inici / Noticies / A punt el Dia Mundial de la Poesia

A punt el Dia Mundial de la Poesia

Properament estarà disponible l’aplicació per a mòbils Lletres d’Igualada, per integrar la poesia en el dia a dia dels igualadins.
25-02-2015

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per aquest motiu l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i la Biblioteca Central d’Igualada impulsaran un seguit d’iniciatives durant tota aquella setmana per promoure aquest gènere.

Recitals poètics i concurs de poemes d’amor · La primera activitat tindrà lloc dijous, 19 de març, a les 19h, i serà el recital que oferiran el poeta igualadí Marc Freixas acompanyat del músic Albert Gàmez. Freixas és autor de dos poemaris, Amor i silenci i El llarg camí d’escriure i, en aquest espectacle, en compartirà un tastet amb els assistents. L’endemà, divendres dia 20, tindrà lloc el recital de lectures en veu alta del Dia Mundial de la Poesia, que la Biblioteca organitza des de fa anys i que compta amb l’assistència de petits i grans, que poden escollir el seu propi poema per recitar. Durant aquesta vetllada també es presentarà el llibre guanyador del Premi Joan Llacuna de Poesia 2014, Marxarà el circ, de Xavier Zambrano.

Durant aquella setmana també es convocarà la tercera edició del Concurs de Poemes d’Amor, per tal de fomentar aquest gènere en la seva vessant més romàntica. Es podran consultar les bases per participar-hi també en aquest mateix web.

Escampada de poemes · Per poder universalitzar el Dia Mundial de la Poesia i fer-lo accessible a tothom s’han organitzat una sèrie d’accions. Entre elles, l’Escampada de Poemes, que consisteix en la distribució de poemes per diferents espais de la ciutat com el mercat de la Masuca, els autobusos urbans o els restaurants. Els poemes que s’han escollit són de diferents autors com ara Francesc Rossell, David Soler-Ortínez, Ernest Farrés, Feliu Formosa, Laura Rosich i Marc Freixas. També s’ha editat una col·lecció de sotagots amb fragments de poemes, que es distribuiran pels bars i restaurants de la ciutat.

Una app de poesia igualadina per a mòbils · A partir del 20 de març estarà disponible l’app de poesia Lletres d’Igualada per a mòbils amb sistemes IOS i Android. Amb aquesta eina gratuïta, els usuaris podran integrar la poesia en el seu dia a dia en petites píndoles i gaudir de fragments de poesia d’autors igualadins o vinculats amb la ciutat, compartir-los a les xarxes socials i, fins i tot, despertar-se cada matí amb un poema.

Actes per als més petits · Durant tot el mes de març la poesia serà la protagonista a la sala infantil de la Biblioteca, amb l’arribada de La Maleta de la Joana. Es tracta d’una singular maleta plena de llibres de la poeta Joana Raspall, així com materials d’ambientació i jocs per a les sessions del club de lectura infantil. Així, els membres d’aquest club, que és obert a tots els nens majors de 8 anys, es trobaran el divendres 13 per comentar el llibre 46 poemes i 2 contes, de Raspall. La Maleta de la Joana és una iniciativa d’animació a la lectura que va posar en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals l’any 2013, amb motiu del cenetnari de la poeta. Des d’aleshores, la maleta ha viatjat per biblioteques d’arreu, i aquest mes de març vol omplir de màgia i somnis la sala dels Barrufets.

 

  • Compartir
Pertany a: