Sou a: Inici / Noticies / A punt la nova Boixeta Cultural de tardor

A punt la nova Boixeta Cultural de tardor

La Diada Nacional de Catalunya, els Premis Ciutat d’Igualada o el Festival ZOOM en són alguns dels actes principals.
25-08-2015

Al mes de setembre arrenca un nou curs cultural a Igualada que, com el curs escolar, ho fa amb amb energia renovada després de l’estiu i la Festa Major. Aquest és un moment de regeneració i, per això, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament vol aplegar totes aquelles propostes que s’organitzen, tant des del mateix consistori com des de les diferents entitats culturals que, amb les seves iniciatives, aconsegueixen revitalitzar i enfortir l’oferta cultural de la ciutat.

La programació de tardor agrupa les activitats que van de setembre a novembre. Per aquest nou trimestre cal destacar l’exposició al voltant de la figura d’Antonio Artés, al Museu de la Pell, o Els gegants de l’any de la picor, a la Biblioteca Central. Ambdues ofereixen una molt bona retrospectiva històrica de la ciutat. També són recomanables l’exposició Memòria d’un clixé a l’espai l’Emprempta, un treball exquisit que va merèixer l’ajut igual’ART de la convocatoria 2014,  l’exposició fotogràfica de Pau Corcelles sobre els Moixiganguers d’Igualada, o l’Igualada Personal a l’espai cultural del restaurant Somiatruites.

Un altre acte central per aquesta tardor és la conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya,  a càrrec de  l’alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, que parlarà del procés de la independència vist des dels pobles i ciutats del país. L’acte tindrà lloc el 9 de setembre al Teatre Municipal l’Ateneu.

També destaca la nova i interessant programació de Teatre Municipal l’Ateneu, amb obres de referència, a un preu molt assequible si es demana l’abonament al teatre a partir del dia 9 de setembre. L’òpera Madama Butterfly de Puccini posarà la nota clàssica i de qualitat a la programació, com també el musical Somriure i llàgrimes, un divertimento musical per a tota la família, organitzat conjuntament amb Xarxa Igualada.

Destaca també l’elaborada programació de Músiques de Butxaca de l’Ateneu Igualadí, amb el concert Impro de Ferran Savall i Jordi Gaspar, entre altres. Al novembre tornen també dos esdeveniments importants per la ciutat: l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada i el Zoom Festival International Fiction TV, que acabaran d’arrodonir les propostes culturals d’una ciutat extraordinàriament activa a nivell cultural.

La nova Boixeta Cultural aplega més d’un centenar d’actes, entre cinema, teatre, exposicions i un llarg etcètera. Es pot consultar en format digital en aquest mateix web i es pot recollir en format paper als equipaments municipals habituals.

Consulteu la Boixeta Cultural AQUÍ

  • Compartir