Sou a: Inici / Noticies / Accions per a conscienciar davant els maltractaments a les persones prans

Accions per a conscienciar davant els maltractaments a les persones prans

El 15 de juny es commemora el Dia Mundial de la Presa de Consciència Contra els Maltractaments a les Persones Grans
04-06-2019

El Consell Comarcal de l’Anoia, juntament amb l’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Sanitària Sant Josep, i amb el suport de la Fundació Privada Àuria i diferents mitjans de comunicació, organitzen per segon any consecutiu accions de sensibilització en el Dia Mundial de la Presa de Consciència Contra els Maltractaments a les Persones Grans, que es commemora el dissabte,15 de juny.

Els maltractaments a les persones grans és un fenomen cada vegada més detectat. Tanmateix, encara és força desconegut per a la població. Per aquest motiu, és important donar a conèixer i fer visible què són els maltractaments cap a les persones grans i com es duen a terme.

Enguany, les accions dissenyades per les entitats organitzadores, giren entorn la iniciativa de promoure l’etiqueta #15dejuny #maltratomayores a les xarxes socials d’Internet, a fi de donar visibilitat aquest fenomen i sensibilitzar la població.

Per tal de donar empenta aquesta idea, el 15 de juny, d’11 a 13h, professionals i persones grans del Consell de la Gent Gran de l’Anoia instal·laran photocalls perquè la gent pugui fer-se una foto i penjar-la a les seves xarxes socials amb els hashtags proposats. Aquests photocalls, dissenyats i elaborats pel grup de persones grans de la Fundació Privada Àuria, també serviran com a punts informatius on és repartiran prospectes sobre els tipus de maltractaments existents i amb consells de com prevenir-los. Es podran trobar aquests al Mercat Municipal de la Masuca, al Mercat Municipal de Calaf i al Mercat Municipal de Piera.

Els centres residencials, centres diürns i entitats de persones grans de l’Anoia també s’han adherit a aquesta proposta per reivindicar el dret de les persones grans a viure dignament. L’Anoia fomenta, des de 2009, diferents accions adreçades a la protecció de les persones grans del territori i està considerada comarca pionera en l’abordatge del maltractament a la persona gran.

La inquietud dels professionals de la xarxa que atén a persones grans ha fet que aquest any es commemori un altre cop aquest dia i confien així donar continuïtat a aquesta acció de sensibilització en la comunitat.

(*informació via Consell Comarcal de l'Anoia)

  • Compartir