Sou a: Inici / Noticies / Actes a la Conca d'Òdena amb motiu del 25N

Actes a la Conca d'Òdena amb motiu del 25N

La MICOD organitza i coordina, un any més, les activitats de commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones
07-11-2017

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza i coordina, un any més, les activitats de commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Una xacra que, segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), és el major problema de salut de les dones. Violence against women. Fact sheet diu que una de cada tres dones en el món han patit violència física o sexual i que el 30% de les dones han patit violència d’una parella masculina. També remarca que el 38% dels assassinats a dones, a nivell global, són ocasionats per les seves parelles o exparelles.

La Mancomunitat coordina les agendes d’actes que s’organitzen a la Conca d’Òdena des de diverses entitats i també els mateixos ajuntaments coincidint amb aquesta data. L’agenda es distribuirà en diferents equipaments municipals i es podrà consultar al WEB de la mancomunitat o també als webs dels diversos ajuntaments.

Entre les activitats hi ha exposicions, molts tallers per a joves sobre prevenció de violències masclistes, un taller per a dones de defensa personal, cinema, xerrades i tallers per a infants amb perspectiva de gènere, entre altres. També s’iniciarà el Procés Participatiu de Salut i Dones, que convida dones de totes les edats a debatre sobre temes d’interès per a la població femenina. En aquesta ocasió es parlarà de la violència masclista des de perspectives com realitat, incidència, prevenció o atenció.

La campanya d’aquest any gira entorn la necessitat d’identificar la violència masclista i és per això que s’ha editat un díptic amb l’explicació del cicle de la violència. Aquest es dóna en tres fases: acumulació de tensió, esclat de la violència i reconciliació. El material inclou aspectes i conductes que es donen en la persona agressora i en la persona agredida. El díptic es repartirà a tots els instituts de la Conca d’Òdena per tal que es treballi a classe. També inclou els serveis d’informació i atenció a dones.

(*informació via MICOD)

  • Compartir
Pertany a: ,