Sou a: Inici / Noticies / Actes amb motiu del 8 de Març

Actes amb motiu del 8 de Març

La Conca d’Òdena organitza els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones.
25-02-2015
Actes amb motiu del 8 de Març

*Cartell de Guillem Elvira López

Novament arriba el 8 de Març i al territori ja fa anys que es coordinen en un mateix programa les activitats per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. La Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza, coordina i edita el programa d’activitats que enguany també arriba farcit de propostes diverses, totes elles molt interessants. El 8 de Març recorda un cop més que cal seguir treballant dia a dia, homes i dones, ciutadania, per la igualtat de gènere.

L’equitat de gènere és un concepte complex que reconeix que el punt de partida d’homes i dones és diferent i, per tant, les necessitats són també diferents. Cal identificar-les i tractar-les per corregir el desequilibri. Així, l’equitat de gènere estableix la necessitat de reconèixer la diferència entre dones i homes per poder garantir la igualtat d’oportunitats i de tracte.

Les desigualtats entre homes i dones es fan paleses a la societat, i enguany, a través de la Declaració Institucional del 8 de Març es posa de manifest la necessitat d’un canvi individual que es converteixi en una transformació col·lectiva, un canvi en la valoració personal, social i política de les diferents esferes que conviuen i que són el motor real de les societats occidentals. L’equitat de gènere com a valor intrínsec de la societat catalana requereix pensar i estructurar les organitzacions a partir de l’experiència d’homes i dones amb l’objectiu de garantir l’accés a l’esfera pública en igualtat de condicions i sense perdre qualitat de vida.

La Mancomunitat també aposta enguany per una petita campanya de sensibilització per afavorir que la societat en conjunt abordi les desigualtats de gènere atès que són tant homes com dones qui les pateixen. La campanya es pot trobar al programa d’actes i també a través dels mitjans de comunicació.

Les entitats del territori, ja siguin de dones, entitats socials o culturals, s’organitzen i, a través de la Mancomunitat, i també algunes, a través dels seus ajuntaments, fan arribar propostes de tallers, xerrades, formació, teatre, concursos, etc. a tota la ciutadania i especialment a les dones. Durant tot el mes de març també es podrà visitar una l’exposició Dones Grans, Grans Dones al Casal del Passeig i també al Centre Cívic de Fàtima d’Igualada. L’acte institucional de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena serà el proper dijous 12 de març, amb la convidada Carolina Gala, professora titular del Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma, que pronunciarà la conferència Les últimes reformes en matèria de jubilació i el seu impacte en el cas les dones.

Es pot consultar el programa en el web dels respectius ajuntaments de la Mancomunitat i també al web de la mateixa www.micod.cat.

Les regidories d’igualtat dels ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena i la Pobla de Claramunt conviden a participar dels actes i a seguir treballant cada dia per una millor ciutadania.

  • Compartir