Sou a: Inici / Noticies / Actes centrals del Dia Internacional de la Dansa

Actes centrals del Dia Internacional de la Dansa

L’estrena de dos muntatges de l’Agrupació Folklòrica Igualadina i la 18a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada centraran l’activitat a l’Ateneu.
26-04-2016

El 29 d’abril, en commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), figura clau de la renovació del llenguatge coreogràfic, la UNESCO celebra arreu el Dia Internacional de la Dansa. Igualada se suma cada any a aquesta iniciativa amb diverses propostes i, per això, aquest cap de setmana hi ha previstes dues activitats al Teatre municipal l’Ateneu.

L’Agrupació Folklòrica Igualadina segueix amb els actes de celebració del seu 75è aniversari i dissabte, 30 d’abril, a les 21h, estrenarà els muntatges Vida i costums i Tossa 1914, dues peces dirigides per Carina Alcoberro. Les dues coreografies fan una tímida mirada a uns fets costumistes que reflecteixen les relacions socials entre la vida del camp i la mar i alhora també els estiuets que es passaven a Tossa de Mar a principis del segle XX. Les entrades es vendran a la taquilla del Passatge d’en Vives, el dimecres 27, el divendres 29 i el dissabte 30 d’abril, de 19 a 21h, i tenen un preu de 8 euros.

Enguany, el Dia Internacional de la Dansa es fa major d’edat i, per això, l’acte central serà la 18a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, en què les escoles i entitats  convidades permetran conèixer les seves darreres novetats coreogràfiques. La mostra se celebrarà el diumenge, 1 de maig, a les 18h. Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres, de 19 a 21h, i el dissabte, d'11 a 14h. També des d’una hora abans de l’inici a la mateixa taquilla.

Les escoles de dansa de la ciutat i diversos grups d’arreu de Catalunya oferiran un tast del treball que duen a terme a les seves aules. L’acte mostrarà una vintena de coreografies de tota mena d’estils: dansa clàssica, contemporània, neoclàssica, musical, dansa oriental, salsa, líric, jazz i tradicional catalana. Tot i les mancances que pateix el món de la dansa, a casa nostra hi ha persones i entitats que perseveren en el seu conreu, en formació, posada al dia i difusió. La dansa és ben viva en el nostre entorn. La 18a. Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada en serà un bon exemple i comptarà amb una dotzena de grups.

L’acte està organitzat per la regidoria de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i la comissió de dansa d’Igualada, formada per L’Aula Escola de Dansa, Estudi de Dansa i Expressió Dell’Arte, Espai d’Arts Escola de Dansa, Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques, Escola de Dansa Oriental Luna Mora, Esbart Dansaire Ateneu Igualadí i Escola Salsa Dance d’Igualada.  Enguany han estat convidats quatre grups de fora d’Igualada: l’Escola de Dansa Esther Insa de Barcelona, l’Escola de Ballet Carles Ibáñez de Barcelona, Índigo, Companyia de Dansa i Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu.

Les activitats del  Dia Internacional de la Dansa continuaran durant les properes setmanes. El dissabte, 7 de maig, a les 21h, Las muchas, de la companyia Mariantònia Oliver, comptarà amb la col·laboració de dones grans de la ciutat i permetrà veure que els cossos envellits i fràgils reclamen una visibilització que té a veure amb la seva vitalitat i llibertat. El diumenge, 8 de maig, a les 12h, els infants dels diversos esbarts i grups de dansa que participen a la roda d’esbarts infantils i juvenils Catalònia aproparan les danses catalanes. Per als  petits i no tan petits, hi haurà  una versió lliure de la novel·la de Jules Verne Viatge al centre de la terra, amb la dansa de  Roseland Musical i les imatges de Franc Aleu. Serà el diumenge, 15 de maig, a les 19h. Finalment, un dels referents de la dansa del nostre país, el director i coreògraf Ramon Oller, oferirà una masterclass oberta a les persones interessades, el dia 22 de juliol, al Museu de la Pell.

  • Compartir