Sou a: Inici / Noticies / Actes de la MICOD al voltant del 28 de maig

Actes de la MICOD al voltant del 28 de maig

L'agenda es pot consultar íntegrament al de la Mancomunitat i inclou un seguit d’activitats que s’inicien el mateix 28 de maig i s’allargaran fins l’11 de juliol
23-05-2018

L'agenda dels ajuntaments de la Conca d’Òdena al voltant del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, convida aquestes a participar en un seguit d’actes i a posar de manifest les diferències en salut i de quina manera es pot trencar amb l'androcentrisme establert en aquest àmbit.

Es pot consultar íntegrament al web www.micod.cat i inclou un seguit d’activitats que s’inicien el mateix 28 de maig i s’allargaran fins l’11 de juliol. Es treballaran aspectes com el maltractament a persones grans, la sexualitat en les dones grans, l’autodefensa feminista, el benestar i l’autoestima, el sexisme i les violències sexuals, el consum de substàncies o la perspectiva de gènere.

Un dels projectes vinculats a aquesta temàtica i que ara mateix compta amb la participació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) és el procés participatiu Salut i dones, del Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada. Es va iniciar ara fa un any i culminarà el proper juliol, fent una exposició dels temes tractats i les principals propostes que han sorgit de cara a treballar i potenciar la salut de les dones. Aquest és un objectiu del Pla d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat emmarcat en la línia estratègica de drets i qualitat de vida.

Com qualsevol dret humà, el dret de la salut de les dones ha de ser garantit i, per fer-ho és imprescindible fer-ne protagonistes les usuàries; la part implicada que millor coneix el que vol i el grau de satisfacció de la sanitat que espera.

Tenint en compte que el sexe, com a condició biològica, i el gènere, com a condició social, influeixen en la salut de les persones i que hi ha diferències que de vegades es converteixen en desigualtats, les administracions han d’intentar aconseguir, mitjançant l’equitat en salut, la justícia en el repartiment dels recursos en salut i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’hora de gaudir d’aquest dret fonamental.

(*informació via MICOD)

 

  • Compartir