Sou a: Inici / Noticies / Actes de la MICOD pel 25-N

Actes de la MICOD pel 25-N

Els actes i la campanya enguany se centren a donar visibilitat a totes les formes de violència que, en molts casos, són acceptades socialment
16-11-2016

La violència contra les dones és una violació dels drets humans que es pot evitar. La seva prevenció és possible i imprescindible. Segueix sent una pandèmia global,  donat que les xifres ens diuen que 7 de cada 10 dones pateixen violència al llarg la seva vida. A Catalunya, 12 dones han estat assassinades en el decurs del 2016.

Enguany la campanya de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) al voltant del 25 de Novembre Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, se centra a donar visibilitat a totes les formes de violència que, en molts casos, són acceptades socialment. Sovint es detecta la violència més explícita i punyent, però aquesta se sosté en un marc de relacions desiguals i emparat per una cultura masclista, on la violència més subtil és invisible, massa naturalitzada i difícil de detectar. És per això que cal obrir els ulls, prendre’n consciència i plantar-li cara. Perquè totes les persones han de néixer i viure lliures i iguals en dignitat i drets; perquè les dones han de poder exercir les seves llibertats i poder adoptar les seves pròpies decisions, així com participar i implicar-se socialment.

Un any més, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena organitza i coordina l’agenda d’actes al voltant d’aquesta data i, conjuntament amb les entitats de dones, col·lectius feministes i institucions de la comarca, es proposen activitats reivindicatives, formatives i culturals per a l’eradicació de la violència masclista. Avui han explicat els detalls les regidores de l'àmbit social d'Igualada i Vilanova del Camí, Carme Riera i Pepita Còdol. Tot un seguit de propostes aplegades en aquesta agenda d’actes, que es repartirà properament a totes les llars dels diferents municipis. Aquest any, a més, també s’organitza una activitat adreçada a públic infantil, donada la importància de treballar la sensibilització amb aquest col·lectiu, ja que constitueix el futur de la societat.

Enguany la Mancomunitat també ha creat la campanya Violència masclista Saps identificar-la?,  adreçada sobretot als col·lectius més joves, que cada vegada més, incorporen actituds masclistes i sexistes com a formes naturalitzades de relació massa acceptades i no identificades com a formes de violència masclista. La campanya es repartirà en forma de postals a tots els instituts de la Conca.

(*informació via MICOD)

  • Compartir