Sou a: Inici / Noticies / Actes de la MICOD pel 28 de Maig

Actes de la MICOD pel 28 de Maig

Diverses entitats i institucions han organitzat un programa d’actes que es desenvoluparan des del 27 de maig i fins al 28 de juny a la Conca d’Òdena.
22-05-2015

Com a moltes altres ciències i com a la vida social, política i econòmica les dones han estat invisibles també a la medicina. Tant la recerca com la docència i l’assistència han mirat les dones sense tenir-ne en compte les seves especificitats i els seus problemes i no han entès la seva queixa, el seu malestar o el seu dolor.

Hi ha encara un gran desconeixement, per falta d’informació i d’investigació, en relació a les malalties que pateixen les dones, les seves causes i la manera de prevenir-les; en definitiva cal fer visible la morbiditat femenina diferencial. Hi ha diferències en el procés d’emmalaltir i en la mortalitat d’homes i dones, però la majoria de malalties que afecten les dones no han estat estudiades de manera específica com les dels homes. A moltes dones de mitjana edat, amb característiques ansiodepressives i que presenten diferents somatitzacions, sense una patologia orgànica ben definida, se’ls sol donar resposta farmacològica, quan en la majoria de casos l’origen és un deteriorament en la seva qualitat de vida, insatisfaccions personals, cansament, vincles socials molt reduïts o malestar en el seu entorn familiar.

Amb motiu de la commemoració del 28 de maig Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, diverses entitats i institucions han organitzat un programa d’actes que es desenvoluparan des del 27 de maig i fins al 28 de juny a la Conca d’Òdena. El programa s’emmarca en el Pla d’Acció per a la Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i és coordinat per la mateixa. A través d’aquestes activitats es vol posar de manifest aquest biaix de gènere i es treballaran aspectes específics de la salut de les dones.

Les Regidories d’Igualtat de Gènere, Departaments de Sanitat i Salut Pública i diverses entitats i institucions, us conviden a participar del programa d’actes que proposa tallers, xerrades, formació, exposicions, sortides, cinema entre altres propostes. Els temes que es treballaran són, per exemple: trastorns alimentaris en infància i adolescència, desigualtat de gènere i com això afecta la salut mental de les dones, activitats preventives de salut, menopausa, menstruació, entre altres

Podeu consultar el programa a www.micod.cat i també als webs dels ajuntaments de la conca d’Òdena.

  • Compartir