Sou a: Inici / Noticies / Actes institucionals de l'Onze de Setembre

Actes institucionals de l'Onze de Setembre

El President de l’Associació de Municipis per la Independència i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durà a terme la conferència institucional.
02-09-2015

El proper dimecres, 9 de setembre, a les 19:30h, l’Ajuntament d’Igualada organitza al Teatre Municipal l’Ateneu l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En el marc d’aquesta cita, Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la independència (AMI)  pronunciarà la conferència El procés de la independència des dels municipis.

Puigdemont, nascut a Amer, comarca de la Selva, el 1962, és l’actual alcalde de Girona i, el juliol de 2015, va substituir Josep Maria Vila d'Abadal com a president de l'AMI. Va cursar els estudis de Filologia Catalana al Col·legi Universitari de Girona i és periodista de professió. Va ser redactor en cap del diari El Punt, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i director general del periòdic Catalonia Today. És autor del llibre Cata... què? Catalunya vista per la premsa internacional (1994) i de diversos assajos sobre comunicació i noves tecnologies, així com col·laborador habitual de mitjans de comunicació. També és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Acabada la conferència, a les 20:30h, els Miquelets de Catalunya dispararan salves d’honor a la porta del mateix Ateneu i desfilaran pel nucli antic fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Els Miquelets són un grup de recreació històrica que homenatja els integrants del Regiment de la Diputació del General, que van defensar les institucions catalanes davant les tropes de Felip V durant la Guerra de Successió. A les 21h, a la plaça de l’Ajuntament s’hissarà la Bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i es cantarà l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors.

El dia abans, dimarts 8 de setembre, a les 19:30h, Òmnium Cultural Anoia celebrarà, també a l’Ateneu, la XII Edició dels Premis al Compromís Cultural. En aquest acte es lliuren els premis al compromís cultural a una persona i col·lectiu de la comarca, en un acte que compta també amb el suport de l’Ajuntament. El darrer acte inclòs dins de la programació de la Diada serà la ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista d’Igualada, que anirà a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell. L’acte es durà a terme el dissabte, 19 de setembre, a les 19:30h.

Exposició sobre les mobilitzacions de l’Onze de Setembre · Paral·lelament i també al voltant de la Diada Nacional de Catalunya, es podrà visitar l’exposició Il·lusió. Convicció. Llibertat? Crònica gràfica d’un procés impulsat per la societat civil catalana per decidir el seu futur polític. Organitzada per la Delegació a la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, inclou imatges de les mobilitzacions de l’11 de Setembre de 2012, la Via Catalana del 2013 i la gran V del 2014. La inauguració tindrà lloc el dia 9 a les 19h a la galeria del Passatge Vives i es podrà veure fins el 30 de setembre.

  • Compartir