Sou a: Inici / Noticies / Actes institucionals per la Diada Nacional de Catalunya

Actes institucionals per la Diada Nacional de Catalunya

Aquest dijous, 7 de setembre, a les 19:30h, l’Ajuntament d’Igualada ha programat la conferència 'El cavaller Floïd, l'apassionant història de Joan Baptista Cendrós, l'empresari i mecenes independentista', amb Genís Sinca
06-09-2017
Actes institucionals per la Diada Nacional de Catalunya

Foto: Xavier Serrano

Aquest dijous, 7 de setembre, a les 19:30h, l’Ajuntament d’Igualada ha programat al Teatre Municipal l’Ateneu la conferència El cavaller Floïd, l'apassionant història de Joan Baptista Cendrós, l'empresari i mecenes independentista. Anirà a càrrec de l'escriptor Genís Sinca, autor del llibre que porta el mateix títol i s’homenatjarà també la seva figura amb la presència de la seva filla, Laura Cendrós.

La biografia de Joan Baptista Cendrós (Barcelona, 1916 - 1986) és apassionant. Va ser l’empresari creador del popular Floïd, el pioner dels after-shave, però sobretot va ser un dels mecenes i activistes culturals més importants que hagi donat Catalunya. Va ser un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural i es va arriscar personalment pel país en més d’una ocasió. La seva tenacitat en la defensa de la cultura catalana, va permetre la represa i el finançament directe sota el franquisme d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà, i una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui. Sinca recordarà a Igualada la història poc coneguda d’un home que, per sobre de tot, creia en el seu país i la seva gent.

En acabar la conferència i l’homenatge, a les 20:30h, tindrà lloc la desfilada dels Miquelets de Catalunya que, sortint de l’Ateneu, guiaran autoritats i assistents fins la Plaça de l’Ajuntament. Els Miquelets de Catalunya són un grup de recreació històrica que homenatja els integrants del Regiment de la Diputació del General, defensors de les institucions catalanes durant la Guerra de Successió, al segle XVIII.

Un cop arribats a la Plaça de l’Ajuntament, a les 21h, s’hissarà la Bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i el Cor Exaudio interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors i altres cançons populars catalanes.

A més, el diumenge, 10 de setembre a les 22:30h, el Casal Popular d'Igualada El Foment, ha convocat també a la Plaça de l’Ajuntament la tradicional Marxa de Torxes, que es poden comprar al preu de 2 euros. Per cloure la Diada, el dissabte, 16 de setembre a les 18h i al Passeig Verdaguer, la Cobla La Principal de Cassà protagonitzarà la Ballada de Sardanes, en un acte organitzat per l’Agrupació Sardanista d'Igualada amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

Més informació AQUÍ

  • Compartir