Sou a: Inici / Noticies / Actes per recordar el primer aniversari de l'1 d'Octubre

Actes per recordar el primer aniversari de l'1 d'Octubre

La convocatòria a Igualada ha concentrat centenars de persones a l'Ateneu Igualadí
01-10-2018

Igualada ha celebrat aquest dilluns els actes per a recordar el primer aniversari l'1 d'Octubre de 2017, coordinats per la Plataforma 1 d'Octubre. La convocatòria ha concentrat centenars de persones a l'Ateneu Igualadí i ha comptat amb la presència de les conselleres de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón i Alba Vergés i, per part de l'Ajuntament de l'alcalde, Marc Castells, del govern municipal en la seva totalitat i de regidors de diferents forces polítiques amb representació al consistori.

L'acte l'ha conduït el periodista de Ràdio Igualada, Xavier Dàvila. Primer, a l'exterior de l'Ateneu, hi ha hagut una intervenció del també periodista i escriptor, Francesc Canosa i, tot seguit, s'ha descobert una placa commemorativa a la façana de l'edifici i els Moixiganguers d'Igualada han aixecat un pilar.

Posteriorment, a l'interior d'un Teatre Municipal l'Ateneu que ha quedat petit, hi ha hagut una actuació del cantautor Pau Alabajos, s'ha pogut veure un vídeo recordant aquella jornada elaborat per Dan Ortínez i les corals de la ciutat han clos els actes cantant El Cant de la Senyera i l'Himne Nacional de Catalunya Els Segadors.

  • Compartir