Sou a: Inici / Noticies / Activitats amb motiu del Dia d’Alliberament de Lesbianes, Gais i Trans

Activitats amb motiu del Dia d’Alliberament de Lesbianes, Gais i Trans

Les activitats es poden trobar en un díptic coordinat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i els diferents agents organitzadors
19-06-2018

En el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Es penjarà la bandera irisada LGTBI als balcons dels ajuntaments i també es proposarà l’aprovació per ple del Manifest Institucional amb motiu del Dia Internacional a tots els ajuntaments.

Les activitats es poden trobar en un díptic coordinat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i els agents organitzadors han estat els Departaments de Joventut, l’Àrea d’igualtat de gènere de la MICOD, l’Institut Català de la Salut i el Cineclub. La sessió de cinema Una mujer fantàstica obre l’agenda el dijous 21 de juny i narra la història d’una dona trans. En el programa també s’hi poden trobar activitats de prevenció de la LGTBIfòbia amb joves als municipis de Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui. A Montbui també hi haurà una sessió de cinema sobre la realitat del cross-dressing i les dones transgèneres. A Igualada es fa una proposta formativa a personal de l’àmbit de la salut per tal d’atendre les persones trans segons el nou protocol i anirà a càrrec de la doctora Rosa Almirall, creadora del servei Trànsit de l’ICS.

Es pot trobar el díptic amb els activitats a tots els equipaments municipals de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i també al web www.micod.cat.

  • Compartir