Sou a: Inici / Noticies / Activitats de la MICOD pel Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Activitats de la MICOD pel Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l'OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals
11-05-2017

El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Actualment, més de 70 països en el món condemnen l’homosexualitat i condemnen els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó. En alguns d’aquests països en manté la pena de mort per aquest motiu.

El passat 2014 es va aprovar a Catalunya la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, instant els ajuntaments a desenvolupar polítiques LGTBI.

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) organitza per segon any una campanya, coincidint amb aquest dia, sota el lema “Transforma la mirada”, que farà visible la bandera LGTBI a tots els ajuntaments de la Mancomunitat i es desplegaran taules amb literatura especialitzada a les biblioteques dels municipis. També es projectarà la pel·lícula Tchindas a l’Ateneu Cinema, pel proper dijous, 1 de juny; serà a les 20h i amb l’entrada gratuïta.

La Mancomunitat també ha promogut la formació Com desmuntem l’armari? Bricolatges educatius per la visibilització lésbico-gay-bi-transexual conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia per al professorat de secundària de la comarca de l’Anoia. Al mes d’octubre, a més, l’Ajuntament d’Igualada té prevista la formació Polítiques Locals LGTBI per al personal del l’Ajuntament, principalment per als responsables de cada departament i està previst, també, desenvolupar una acció sobre el col·lectiu transsexual pel proper mes de juliol.

(*informació via MICOD)

  • Compartir