Sou a: Inici / Noticies / Activitats per la 20a Setmana sense Fum a Igualada

Activitats per la 20a Setmana sense Fum a Igualada

El grup impulsor d'activitats per als Dies Mundials a Igualada proposa diferents propostes al voltant del Dia Mundial Sense Fum
22-05-2019

El Grup Impulsor d'Activitats per als Dies Mundials a Igualada (GIA) ha programat novament un conjunt de propostes al voltant del Dia Mundial Sense Fum, que se celebra el 31 de maig. El GIA el formen el Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), l'Ajuntament d'Igualada, l'ICS Igualada Urbà, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) i la Fundació Sanitària Sant Josep.

Els actes proposats enguany al voltant de la 20a Setmana sense Fum, que se celebra arreu de Catalunya, són aquests:

  • Concurs de fotografia entre els alumnes d'ESO del centres cducatius d'Igualada. Cal consultar les bases del concurs a cada centre. El termini màxim de presentació d'imatge és el 27 de maig a la mitjanit. Els premis es lliuraran el 31 de maig, a les 19h, al Museu de la Pell. Les imatges guanyadores s'exposaran posteriorment al Mercat de la Masuca i a l'equipament juvenil La Kaserna.
  • El 27 de maig, a les 8:45h, emissió de La Píndola a Ràdio Igualada (103.2 FM).
  • A partir del 28 de maig, exposició Tabac al CAP Igualada Nord, amb quadres elaborats pels pacients del Centre de Salut Mental del Consorci Sanitari de l’Anoia.
  • El dia 31 de maig, al vestíbul de l'Hospital, hi haurà una taula informativa de prevenció de tabaquisme oferint proves funcionals (cooximetríes, valoració de l’edat pulmonar, etc.) i donant consells per deixar de fumar. L’AECC-Catalunya Contra el Càncer també oferirà informació.
  • Del 20 al 24 de maig, l'Espai Cívic Centre acull l'exposició El tabac al descobert.
  • L’Agència de Salut Pública organitzarà una taula informativa i de sensibilització en tabaquisme a la Plaça del Mercat de la Masuca, amb la participació de membres del grup GIA.

Concurs fotogràfic · L’EAP Igualada Urbà, el Consorci Sanitari de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada organitzen, un any més, el Concurs Fotogràfic de la Setmana Sense Sum, dirigit a estudiants que cursin secundària (ESO) en algun dels centres educatius de la ciutat.

El lliurament de premis tindrà lloc el divendres, 31 de maig, a les 19h a l’auditori del Museu de la Pell, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac. A més dels guardons atorgats pel jurat, entre els quals enguany hi figura un patinet elèctric valorat en 300 euros, se sortejaran múltiples premis entre les participants assistents. A més, el centre educatiu amb el percentatge de participació més elevat rebrà un xec regal per adquirir material esportiu.

Per prendre-hi part, poden presentar-se un màxim de tres imatges per persona, inèdites i relacionades amb el tabac. El termini de recepció de fotografies finalitza el dilluns, 27 de maig, a la mitjanit.

Es pot demanar més informació als centres educatius i les bases completes es poden trobar AQUÍ.

  • Compartir