Sou a: Inici / Noticies / Actuacions de millora a les escoles públiques durant l'estiu

Actuacions de millora a les escoles públiques durant l'estiu

Els recursos per a la millora de les instal·lacions escolars de titularitat municipal han crescut aquest any un 53% respecte l’exercici anterior
12-07-2017

L’Ajuntament d’Igualada executa, durant aquests mesos d’estiu, inversions per una valor total de 155.000 euros en els centres escolars de titularitat municipal, emmarcades en el pla plurianual de millora i manteniment. Aquesta xifra suposa un increment de més d’un 54% respecte l’any 2016, quan ja es van invertir 101.000 euros. El 2015, aquests recursos van ser de 75.000 euros, de manera que, en dos anys, s’han vist doblats.

Aquest pla especial es va incorporar al pressupost de la corporació precisament ara fa tres exercicis, el 2015, amb la voluntat de posar al dia i millorar gradualment els espais i recursos dels centres, respondre a les peticions i demandes dels equips directius i les AMPAs i reforçar les actuacions de manteniment que ja s’executen de manera regular en escoles i altres instal·lacions municipals.

Tal i com ha explicat aquest dimecres, 12 de juliol, la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, el consistori “actua, amb aquest pla de millores que s’executa any rere any, amb la voluntat de minimitzar i alleujar el desgast continu que pateixen els centres escolars, uns equipaments que experimenten un ús intensiu al llarg de pràcticament deu mesos cada any”. Segons la regidora, aquest plantejament d’inversions plurianual és “un pla viu, que mira d’adaptar-se pràcticament en temps real a les noves mancances que van sorgint i que les escoles ens traslladen o que els propis serveis tècnics municipals van detectant”. Un cop indexades, les necessitats es valoren, es quantifiquen i es prioritzen en funció de la urgència que impliquen.

Entre els més de 150.000 euros d’inversió d’aquest any 2017, destaquen accions com la renovació de cobertes i porxos, les reformes de lavabos i les noves rampes d’accessibilitat que es faran al CEIP Ramon Castelltort; les millores en la climatització i els envidraments, la pavimentació al voltant de la pista exterior i les millores en els jocs infantils del CEIP Garcia Fossas; les fusteries, envidraments i la reforma d’alguns lavabos del CEIP Emili Vallès; una nova tanca al voltant del pati infantil i un nou joc infantil al CEIP Gabriel Castellà o les adaptacions en la climatització de les escoles bressol municipals L’Espígol i La Rosella.

Malgrat algunes d’aquestes accions ja han estat executades en els últimes setmanes, la gran majoria s’estan duent a terme aquest estiu, coincidint amb l’aturada per les vacances escolars.

 

  • Compartir