Sou a: Inici / Noticies / Adobers de Fès es formen a Igualada

Adobers de Fès es formen a Igualada

L’acord de col·laboració permet els adobers d’aquesta àrea, que persegueixen una millora en els seus processos productius i la seva competitivitat.
12-03-2015

Prop de vint empresaris, tècnics, professors universitaris i representants de la Cambra de Comerç de la regió marroquina de Fès-Boulemane, fan una estada formativa de quatre dies aquesta setmana a Igualada. La setmana vinent, un altre grup similar visitarà també la capital de l’Anoia. Aquest dijous, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el subdirector general d’Universitats de la Generalitat, Josep Ribas, els han donat la benvinguda a Catalunya i els han encoratjar a estrènyer els llaços empresarials i universitaris entre les dues ciutats.

L’acord de col·laboració, presentat el passat novembre i que té el suport de la Diputació de Barcelona, permet els adobers d’aquesta àrea, que persegueixen una millora en els seus processos productius i la seva competitivitat, augmentar els seus coneixements a partir de l’experiència dels industrials igualadins, un clúster amb més de set segles d’història i que avui és un referent mundialment reconegut. La ciutat de Fès i la seva regió acumulen al voltant de nou segles de tradició en el curtit de pells, un dels seus principals motors econòmics. La seva particularitat, però, és que la producció que s’hi duu a terme continua seguint en bona part els processos artesanals adoptats fa pràcticament cinc-cents anys. Hi ha algunes empreses que han fet intents els últims anys per modernitzar els seus processos de fabricació, però bàsicament la major part de la producció continua sent gairebé manual.

  • Compartir