Sou a: Inici / Noticies / Aeham Ahmad actuarà a Igualada l'1 de desembre

Aeham Ahmad actuarà a Igualada l'1 de desembre

La recaptació de la iniciativa anirà a benefici de la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban
23-11-2017

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats, Turquia, Grècia i els Balcans. Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

El proper divendres, 1 de desembre, a les 19h, Ahmad presentarà el seu disc Music for hope a l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada, en una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i del departament de Cooperació de l’Ajuntament, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i tindrà la participació del grup Cordes del Món i de la mateixa Escola de Música que, a banda de participar al concert, durà a terme una activitat pedagògica prèvia.

El concert forma també part de la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’ACP i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CC.OO. i l’Associació Catalunya - Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans. L’entrada serà lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

L’Associació Catalana per la Pau · L’Associació Catalana per la Pau (ACP) neix l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones vinculats a diverses organitzacions i moviments socials, compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta. És una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’eradicació de la pobresa.

Reportatge de la BBC sobre Aeham Ahmad

(*informació via Associació Catalana per la Pau)

  • Compartir