Sou a: Inici / Noticies / Aerosport 2015, espectacle al cel i arran de terra

Aerosport 2015, espectacle al cel i arran de terra

Com a novetat, enguany paracaigudistes i parapents que realitzaran impressionants salts des d’helicòpters
26-05-2015

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena acollirà el proper dissabte 30 i diumenge 31 la cita ineludible dels aficionats a l’aviació esportiva, corporativa i de serveis de Catalunya i el sud-oest d’Europa. Aquest any però, el certamen ha apostat per noves activitats i espectacles i ho fa amb una programació amb activitats pensades per a tots els públics, professionals i no professionals, que trobaran entreteniment mirant al cel i arran de terra.

Amb la vista posada al cel es podrà gaudir de l’espectacle d’avionetes, velers, ultralleugers, paramotors, autogirs… i com a novetat, enguany se sumen a l’espectacle paracaigudes i parapents que realitzaran impressionants salts des d’helicòpters. A més a més, i també com a novetat, el certamen comptarà amb el vol de drons en mans d’aficionats que mostraran les seves habilitats.

Arran de terra ,el visitant podrà visitar els estands expositors amb les darreres novetats del sector, assistir a conferències tècniques, exposicions fotogràfiques i com a novetat s’oferiran visites guiades al refugi aeri de la Guerra Civil recentment recuperat per l’Ajuntament d’Òdena i que es troba a pocs metres del recinte, uns treballs arqueològics que han posat al descobert una obra històrica de gran interès cultural i que comptarà amb la recreació de personatges ambientats segons l’època. En el marc de la mateixa activitat, es destinarà un hangar a una exposició fotogràfica sobre l’aeròdrom i la Guerra Civil.

El certamen d’aeronàutica Aerosport que organitza Fira d’Igualada des de fa més de vint anys celebra enguany la seva 23a edició amb la voluntat de rebre de nou els gairebé 6.000 visitants de l’any passat, un públic que tindrà una gran oferta d’activitats i espectacle per triar, a més de la possibilitat de contractar vols i provar en primera persona l’experiència de volar pel cel de la comarca.

Un any més, Aerosport també acollirà la trobada de Trikes, arribant a desena edició i que està organitzada per La Federació Aèria Catalana i l’Aeri Club Deltatrike d’Igualada. Un dels hangars acollirà l’exposició fotogràfica de l’associació d’spotters de Barcelona-El Prat, que oferirà una mostra amb les millors imatges d’aeronaus.

En roda de premsa, el president de Fira d’Igualada, Joan Domenech ha explicat que “la resposta dels expositors es manté, de fet ha augmentat ja que, enguany comptarem amb 40 expositors, 7 més que l’any passat”. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va agrair la tasca de Fira d’Igualada “per mantenir encesa la flama d’una infraestructura que aviat començarà a volar amb la imminent aprovació del seu pla director”. Per la seva banda, Pep Solé, alcalde d’Òdena, va destacar el valor patrimonial del refugi aeri de la Guerra Civil i va animar al públic a visita’l.

Aerosport obrirà portes tot el cap de setmana, dissabte 24 de 10 del matí a les 7 de la tarda i diumenge 25 de les 10 del matí a les 3 de la tarda.

Aquest certamen d’aeronàutica esportiva és un dels esdeveniments més ambiciosos i de més èxit que organitza Fira d’Igualada, juntament amb la col·laboració i el suport dels ajuntaments d’Igualada i Òdena, la Diputació de Barcelona i Aeroports de Catalunya i l’ajuda de diverses entitats.

(*notícia via Fira d'Igualada)

  • Compartir