Sou a: Inici / Noticies / Agenda d'activitats pel dia Mundial de la Poesia 2016

Agenda d'activitats pel dia Mundial de la Poesia 2016

L’agenda inclou recitals poètics, actes a la Biblioteca, un taller de recitació, el quart concurs de poemes d’amor i una app per a mòbils.
10-03-2016

La UNESCO va declarar, l’any 1999, el 21 de març com el Dia Mundial de la Poesia. Per aquest motiu, sumant-se a aquesta celebració, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada impulsa anualment, durant tota una setmana al voltant d’aquesta data, una nodrida agenda d’actes per a promoure aquest gènere.

Recitals poètics · La primera activitat, Poemes que inspiren l’art, tindrà lloc a l’Artèria, l’espai d’art i tallers del carrer de l’Argent, el dijous, 17 de març, a les 19h. S’hi llegiran poemes de García Lorca, Joan Salvat Papasseit, Pere Quart i Kavafis entre altres, a càrrec d’Arià Paco amb l’acompanyament musical de Marta Carceller al violí.

El dissabte, 19 de març, a les 20h, serà el torn del primer recital poètic del cicle De Pell Sensible a l’Adoberia de la Cal Granotes. En aquesta ocasió, es titularà Al revers del tapís i anirà a càrrec de Laia Prat, guanyadora del Premi Ciutat d’Igualada de Poesia 2015. Comptarà amb l’actriu Anna Barrachina, acompanyada del músic Maurici Villavecchia a l’acordió. S’obsequiarà tots els assistents amb una edició d’aquest poemari.

El dilluns, 21 de març, a les 18h, s’ha organitzat una lectura de poemes sota el títol Poemes per menjar-se’ls, a la botiga Tatin de la Rambla Nova, a càrrec de Carla Jorba, amb acompanyament al piano d’Albert Gàmez.

Actes a la Biblioteca Central · Un any més, la Biblioteca Central d’Igualada també s’afegeix a la celebració d’aquest Dia Mundial de la Poesia amb un recital on els protagonistes seran els mateixos usuaris de l’equipament, que llegiran en veu alta un poema. D’aquesta manera, la poesia surt dels prestatges i esdevé un acte col·lectiu que compta amb la participació de petits i grans. El recital tindrà lloc el divendres, 18 de març, a les 19h i, per a participar-hi, només cal apuntar-se a la mateixa Biblioteca i escollir un poema d’un dels cinc autors escollits enguany per celebrar el Dia de la Poesia: Narcís Comadira, Joan Margarit, Ernest Farrés, Maria Mercè Marçal o Lola Casas.

Coincidint amb aquesta cita anual amb els versos, els més petits celebraran una trobada especial del Club de Lectura Infantil, en què comentaran el llibre Poemes de cada dia, de Lola Casas. Precisament, els poemaris infantils són una bona manera d’introduir els nens en la lectura, ja sigui a través de les rimes, els jocs de paraules o les endevinalles. Serà el divendres, 11 de març, a les 19h. A més, durant tot el mes de març, L’Aparador també estarà dedicat a aquest gènere literari.

Actualment, la Biblioteca compta amb un fons de 4.700 volums de poesia, dels quals 3.000 són d’autors catalans. D’aquesta col·lecció destaquen també els exemplars que formen part del fons antic.

Taller de Recitació amb Sílvia Bel · Al voltant del Dia de la Poesia també s’ha organitzat un Taller de Recitació i Dicció amb Sílvia Bel. En aquesta iniciativa, l'actriu ensenyarà els secrets per a fer arribar de la millor manera un missatge de viva veu.

La durada del curs serà de tres hores en una sessió intensiva que tindrà lloc el dissabte, 16 d’abril, de 17 a 20h, a l’Adoberia de Cal Granotes. El preu de la sessió és de 60 euros i, per a formalitzar la inscripció es pot trucar al 93 804 93 44. La data límit inscripció serà el 4 d'abril.

Concurs de Poemes d’Amor · Durant aquesta setmana també es convocarà la quarta edició del Concurs de Poemes d’Amor, per tal de fomentar aquest gènere en el seu vessant més romàntic. El termini d’admissió d’originals serà el dia 11 de juliol.

Poesia al mòbil · També està disponible l’app de poesia Lletres d’Igualada per a mòbils amb sistemes IOS i Android. Amb aquesta eina gratuïta, els usuaris poden integrar la poesia en el seu dia a dia en petites píndoles i gaudir de fragments de poesia d’autors igualadins o vinculats amb la ciutat i compartir-los a les xarxes socials.

  • Compartir