Sou a: Inici / Noticies / Agenda pel Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Agenda pel Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Cada 28 de maig, les regidories d’Igualtat de Gènere i LGTBI de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena programen diferents propostes
21-05-2019

Cada 28 de maig, les regidories d’Igualtat de Gènere i LGTBI de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), commemorem el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. S’organitzen tot un seguit d’activitats relacionades amb aspectes de la salut que preocupen especialment a les dones, perquè ho pateixen directament o perquè són aspectes que s’han invisibilitzat, no s’han tractat el suficient i se’n troben poques propostes.

El passat 2018 es va portar a terme un procés participatiu de salut i dones impulsat pel departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, del qual se’n van extreure conclusions i demandes de les dones molt interessants per a aprofundir en aspectes de la salut que són d’interès per a elles i que moltes vegades no se’n troba resposta si no és des de l’àmbit privat.

L’aposta dels ajuntaments de la MICOD per a donar resposta a aquesta demanda es transforma novament en una agenda d’actes que ha volgut aglutinar activitats relacionades amb aquests temes sorgits com són la sexualitat de les dones, les discriminacions de gènere, la criança o els cicles vitals femenins. Un programa que s’inicia el proper dilluns, 27 de maig, amb una exposició sobre la reforma horària cedida per l’Institut Català de les Dones que culminarà el proper 29 de juny. L’agenda dóna el tret de sortida a la campanya I LOVE THIS RED per a trencar tabús sobre la menstruació, que també es pot trobar a els xarxes socials institucionals. Igual que els dos anys anteriors, també es proposa una recollida solidària d’articles d’higiene femenina per als bancs de queviures de la Conca d’Òdena. Es podran portar articles a totes les activitats de l’agenda. El proper mes de juny també s’iniciarà un nou Cercle de Dones amb un cicle de sis tallers sobre els cicles vitals i els arquetips femenins.

Una agenda que es pot trobar a qualsevol equipament municipal de la Mancomunitat (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla de Claramunt, Òdena, Jorba i Castellolí) o també a les xarxes socials i WEB de la Mancomunitat o a les dels mateixos ajuntaments.

(*informació via MICOD)

  • Compartir