Sou a: Inici / Noticies / Ajuntament i clubs sumen forces per ser Ciutat Europea de l'Esport

Ajuntament i clubs sumen forces per ser Ciutat Europea de l'Esport

El govern municipal ha traslladat als presidents de les entitats locals la importància de comptar amb el seu suport per assolir aquesta fita
12-03-2018

Aquest diumenge, 11 de març, una àmplia representació de clubs esportius d’Igualada ha fet explícit el compromís amb l’Ajuntament d’Igualada per treballar junts i assolir la distinció de Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019.

En una trobada que s’ha dut a terme a la finalització de la gala de lliurament dels Premis Neptú, els guardons que anualment reconeixen els millors esportistes de la capital de l’Anoia, el govern municipal ha traslladat als presidents d’una trentena de clubs locals quin és l’estat actual de la candidatura i com hi poden contribuir des de les seves entitats.

L’alcalde, Marc Castells, ha explicat la importància d’assolir aquest segell de qualitat, que ha de servir per reconèixer Igualada com una ciutat on l’esport gaudeix d’un important arrelament en la societat, ajudant a desenvolupar valors, millorant la qualitat de vida i contribuint al desenvolupament dels seus ciutadans. Alhora, ha de permetre també una major projecció exterior dels clubs i esportistes locals, millorar les instal·lacions esportives municipals i atraure noves competicions de màxim nivell.

Aquest títol el concedeix la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea, després de valorar les diferents candidatures. Al mes de maig, Igualada rebrà la visita del comitè d’avaluació.

El secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i la diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, han assistit també a aquesta trobada i han manifestat el suport de les institucions que representen a la candidatura igualadina.

  • Compartir