Sou a: Inici / Noticies / Ajuts per al pagament de l’IBI

Ajuts per al pagament de l’IBI

S’hi destinaran 150.000 euros i el termini per a formalitzar les sol·licituds restarà obert fins el 17 de juliol
27-05-2015

El ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat aquest dimarts, 26 de maig, les bases que regulen la concessió d’ajuts per a pagar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), destinats a les persones grans i les famílies monoparentals de la ciutat.

D’una banda es contemplen ajuts per domicilis d’unitats familiars de majors de 65 anys o pensionistes. En base als ingressos dels residents es concediran subvencions pel 80% de la quota de l’impost, fins a un màxim de 800 euros, i també subvencions pel 40% de la quota fins a un màxim de 400 euros. En tots dos casos es contemplaran tots els ingressos que obtinguin totes les persones que figuren com a residents del domicili en el Padró Municipal. Cal destacar que aquest any el percentatge de cobertura de la quota de l’impost s’ha incrementat respecte anys precedents.

D’altra banda, aquest 2015 es concediran també ajuts per domicilis d’unitats familiars monoparentals. El requisit indispensable és que els sol·licitants tinguin reconeguda aquesta condició com a mínim des del passat 1 de gener i que ho acreditin amb el carnet corresponent de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, el percentatge i quantia de l’ajut es calcularà en base a la renda anual per càpita de cada membre de la unitat familiar en relació amb el Salari Mínim Interprofessional i també segons el valor cadastral de l’habitatge.

Són requisits indispensables en tots els casos que la unitat familiar sol·licitant estigui empadronada al domicili per al qual es demana l’ajut, no ser titulars d’altres béns immobles excepte l’habitatge en qüestió, no tenir deutes pendents de pagament amb la hisenda municipal i estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social.

Totes les peticions seran avaluades individualment pels serveis socials i la Intervenció municipals abans de la seva aprovació i concessió. El termini de sol·licitud dels ajuts s’obrirà entre el 22 de juny i fins el 17 de juliol.

  • Compartir