Sou a: Inici / Noticies / Ajuts per arranjar habitatges que es destinin a lloguer assequible

Ajuts per arranjar habitatges que es destinin a lloguer assequible

L’Ajuntament inspeccionarà cada habitatge per a avaluar el seu estat general i les actuacions sol·licitades
16-03-2017

L’Ajuntament d’Igualada ha obert, entre els dies 1 de març i 13 d’abril, el termini de sol·licitud de subvencions per a adequar habitatges privats buits a les condicions d’habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica exigida per la normativa i que, posteriorment, puguin ser destinats a lloguer amb preus assequibles.

Aquesta és una mesura engegada aquest any que es deriva de l’acord per l’actual pressupost municipal subscrit entre el govern de CiU i el grup dels Socialistes d’Igualada. La intenció de la proposta és mobilitzar el parc d’habitatges en desús i, per davant de grans projectes de rehabilitació, es valoraran les intervencions de petit abast, de manera que s’assoleixi un màxim repartiment d’ajuts i augmentin els habitatges a disposició de la Borsa d’Habitatge Social de l’Oficina Local d’Habitatge.

Podran ser beneficiaris de les subvencions tots els propietaris d’habitatges buits que es comprometin a destinar-los a aquesta fi. Queden exclosos dels ajuts, però, les entitats financeres, les seves filials immobiliàries, els fons d’inversió, les entitats de gestió d’actius incloses les procedents de la reestructuració bancària, i els propietaris que siguin titulars d’una superfície útil habitable total de 1.250 m2.

L’Ajuntament inspeccionarà cada habitatge per a avaluar el seu estat general i les actuacions sol·licitades. Seran subvencionables les obres d’adequació dels elements que conformen l’habitatge per a obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat o que les millorin, com ara la instal·lació d’aigua, gas, calefacció, electricitat, sanejament o altres, l’arranjament de banys i cuines, la millora de l’aïllament tèrmic o acústic, el repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació o manteniment i la supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat. Les obres hauran de respectar les característiques formals, constructives i cromàtiques dels elements comuns de l’edifici. L’import de la subvenció serà del 50% del pressupost de l’actuació, amb un límit de 5.000 euros per habitatge. La partida total prevista pel consistori per aquests ajuts és de 25.000 euros.

El tràmit es pot efectuar telemàticament AQUÍ o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajutament d’Igualada, a la Plaça de l’Ajuntament, 1.

 

 

  • Compartir
Pertany a: ,