Sou a: Inici / Noticies / 'Al sud del Paral·lel', el 25 de novembre a l'Ateneu

'Al sud del Paral·lel', el 25 de novembre a l'Ateneu

En aquesta comèdia sobre una situació fictícia s’hi podran escoltar peces de de musicals cèlebres de Dagoll Dagom
19-11-2018

El proper diumenge, 25 de novembre a les 19h, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà Al sud del Paral·lel, una comèdia musical escrita per Xavi Morató, basada en una situació fictícia sobre la trajectòria de Carlos Gramaje als musicals de Dagoll Dagom. Unes cançons que formen part del llegat musical de la memòria teatral col·lectiva recent; una vetllada musical ideal per celebrar Santa Cecília, la patrona dels músics.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h. El dissabte d'11 a 14h i  de 18 a 21h i el diumenge d'11 a 14h. També al web www.ticketea.com i, des d’una hora abans de la funció a la taquilla del Passatge Vives. Tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Al sud del Paral·lel · Carlos Gramaje, actor reconegut per la trajectòria amb Dagoll Dagom es prepara per a l’estrena dels èxits al Palau Sant Jordi: Mar i cel, Pirates, Flor de nit, T'odio amor meu i Aloma. Les coses es compliquen quan ha de treballar amb una fan esbojarrada a la qual va prometre, fa 25 anys, que treballarien junts per tal de treure-se-la del damunt. Ella es trobarà amb un Carlos molt més complex del que imaginava. Al llarg dels assajos es van produint situacions controvertides i delirants. Tot plegat barrejat amb converses amb personalitats com la Mònica Terribas, Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella, Miquel Periel i Carme Cuesta. Amb ells, Gramaje i els seus personatges aniran mantenint el pols per a la preparació del concert. La veu d’un nen, la seva veu interior, va servint de reflexió per a la selecció dels temes.

El repertori inclou temes dels musicals Flor de nit de Manuel Vázquez Montalbán i música d’Albert Guinovart, T’odio amor meu de Cole Porter adaptat per Joan Vives, de d’Stephen Sondheim adaptat per Joan Vives i Bozzo, de Poe amb música d’Òscar Roig i lletra de Bozzo, d’Aloma amb música i lletra d’Alfonso de Vilallonga, de Pirates de Gilbert i Sullivan amb lletra de Xavier Bru de Sala i de Mar i Cel amb música d’Albert Guinovart i lletra de Xavier Bru de Sala. També s’hi descobreix un Carlos Gramaje compositor que canta Jo em donaria a qui em volgués, de J. M. Palau i Torres.

Carlos Gramaje i Queralt Albinyana · Carlos Gramaje va ser el Saïd del Mar i cel tant de l'any 1987 com de la reposició del 2004 i també en algunes funcions de la darrera reposició, l'any 2016. Va ser el cronista Sebastià Reynals a Flor de nit i va tenir papers destacats a  musicals com T'odio, amor meuHistorietesEls PiratesAlomaPoeBoscos endins. Els amants dels musicals, i especialment dels de Dagoll Dagom, de ben segur coneixen l'actor Carlos Gramaje, durant molts anys vinculat a la companyia que dirigeix Joan Lluís Bozzo. Ara, s'enfronta a una mena de biografia teatral i musical. Un repàs a vint anys de trajectòria amb una companyia que ha omplert de bons espectacles les nits del Paral·lel. Darrerament se’l va poder veure a Gisela y el libro mágico i també se’l recorda per algunes intervencions a TV3 com Oh, Espanya, Oh, Europa, Sagrada Família i El cor de la ciutat.

Per arrodonir la comèdia, comptarà amb Queralt Albinyana, l’esbojarrada fan que vol participar al musical. A aquesta actriu menorquina se l’ha pogut veure en algunes sèries de televisió com Nit i dia, La Riera, Majoria absoluta o El cor de la ciutat i, a la nostra ciutat, en muntatges com Alícia al país de les meravelles de Marta Buchaca, l’obra de Ramon Llull Renard de Marc Rosich i Clara Peya, en diversos muntatges de la companyia Dei Furbi com La flauta màgica o Trilogia Mozart i també a Gisela i el libro mágico. Ha treballat, a més, en altres musicals com Rent, Los miserables, Hair, Vircus Cabaret Asoria o Grease. I en muntatges de Paco Mir, Carles Santos, Comediants i obres familiars del Liceu. L’any 2015 va rebre el premi Anita Memorial Anna Lizaran per Lucrecia.

  • Compartir