Sou a: Inici / Noticies / Alumnes d'Igualada es formen en la mediació de conflictes

Alumnes d'Igualada es formen en la mediació de conflictes

L’empatia i el clima positiu afavoreixen la resolució dels conflictes als centres i l’assoliment d’acords favorables per a tothom.
12-05-2016

Aquest curs escolar, vint-i-quatre alumnes de l’IES Joan Mercader i de l’IES Pere Vives Vich d’Igualada s’han format com a mediadors per a ajudar a resoldre els conflictes que es puguin generar als seus centres escolars. El programa de mediació escolar que s’està duent a terme en aquests dos instituts des de fa quatre anys pretén promoure la convivència i la resolució pacífica de conflictes entre joves, educant en el diàleg, la pau i la cooperació.

Els alumnes participants, conjuntament amb un adult, son els encarregats d’intervenir en els conflictes que es generen al centre. La mediació entre iguals permet aprendre als mediadors moltes habilitats socials i a les parts enfrontades sentir-se escoltades i compreses per nois i noies que s’han pogut trobar prèviament en situacions similars. Aquesta empatia i clima positiu afavoreixen la resolució del conflicte i el compromís d’uns acords favorables per a tothom.

Aquesta formació està organitzada pel Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans aquest servei, que ofereix la via de la mediació per a resoldre tots aquells conflictes relacionats amb les comunitats de veïns, espai públic o conflictes familiars i escolars.

  • Compartir