Sou a: Inici / Noticies / Alumnes i professors de la ciutat es troben en el II Fòrum de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada

Alumnes i professors de la ciutat es troben en el II Fòrum de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada

Alumnes i professors van gaudir d’un matí de tallers i del “Mercat d’Experiències”, un espai on els alumnes donen a conèixer els projectes mediambientals que han posat en marxa per l’escola, com ho han fet i quina ha estat l’experiència
24-04-2024

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada (XESI) va organitzar la segona edició del seu Fòrum bianual el passat divendres 19 d’abril al Museu de la Pell. Alumnes i professors de totes les escoles de la ciutat que formen part de la XESI van poder compartir experiències, reflexionar i aprendre sobre els models de consum, la sostenibilitat i el paper fonamental de les escoles en la pedagogia mediambiental. Aquest any, la temàtica se centrava en l’aigua, un recurs imprescindible.

 La trobada va comptar amb la presència de la subdirectora d’Informació i Foment de la Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Anna Estella, que acompanyada del regidor de Sostenibilitat, Jordi Marcè, van donar la benvinguda a la jornada. Seguidament, va tenir lloc el lliurament dels distintius d’Escola Verda de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada (XESI) als nous centres que aquest any s’han incorporat, després d’haver finalitzat amb èxit el curs de formació: l’INS Pere Vives Vich i l’INS Milà i Fontanals. Al final de la jornada es va fer el lliurament de diplomes als centres que han renovat compromisos.

 Així, la XESI queda formada actualment per 21 centres escolars: Llar d’infants La Lluna, escola Monalco, escola Dolors Martí i Badia, escola Pare Ramon Castelltort, Institut Badia i Margarit, Institut Joan Mercader, Acadèmia Igualada, Maristes Igualada, Escola Mowgli, escola Ateneu Igualadí, escola Emili Vallès, Escolàpies Igualada, Institut Pere Vives Vich, Institut Milà i Fontanals, llar d’infants El Rusc, escola Mare del Diví Pastor, escola Pia d’Igualada, llar d’Infants La Rosella, escola bressol l’Espígol, Escola Auria – Apinas i l’escola Anoia.  En el mes de setembre també s’incorporarà l’escola Jesús Maria.

 Alumnes i professors van gaudir d’un matí de tallers i del “Mercat d’Experiències”, un espai on els alumnes donen a conèixer els projectes mediambientals que han posat en marxa per l’escola, com ho han fet i quina ha estat l’experiència.

La XESI està liderada per l’Ajuntament d’Igualada i forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, l’objectiu de la qual és fomentar l’educació per la sostenibilitat.

 El regidor de Sostenibilitat, Jordi Marcè, ha destacat el paper tan important que es realitza des de les escoles de la XESI i ha dit que “la pedagogia i sensibilització en sostenibilitat són la base per fer front a la crisi mediambiental”. Per la seva part, Anna Estella va felicitar a les escoles i alumnes per la bona feina i va encoratjar als centres a continuar tenint integrada la sostenibilitat en el seu projecte educatiu, un aspecte fonamental pel futur del planeta.

  • Compartir
Pertany a: