Sou a: Inici / Noticies / Alumnes igualadins recitaran Eliot a la Biblioteca

Alumnes igualadins recitaran Eliot a la Biblioteca

L’any 2015 es van commemorar els 50 anys de la mort de l’autor de La terra eixorca i Quatre quartets, entre altres obres.
27-01-2016

Els versos del poeta i assagista T.S. Eliot (1888-1965) ressonaran aquest divendres a la Biblioteca Central d’Igualada en un recital col·lectiu organitzat per aquest equipament, Òmnium Anoia i Paranoia Accions, a partir de les 7 de la tarda. Alumnes del col·legi Monalco, l’Acadèmia Igualada, l’Escola Pia, el Centre Educatiu Montclar, l’Escola Anoia, i els instituts Pere Vives Vich i Joan Mercader seran els encarregats de posar veu, en català i en anglès, als versos d’Eliot. L’any 2015 es van commemorar els 50 anys de la mort de l’autor de La terra eixorca i Quatre quartets, entre d’altres obres i l’editorial Adesiara va publicar aleshores el volum Poemes 1925-1930, que serà l’eix central del recital de divendres.

Aquest acte serà presentat pel poeta igualadí David Soler, que farà una breu introducció a l’autor. També hi participarà recitant alguns poemes un altre poeta de la ciutat, Jordi Rica, mentre que Albert Gàmez posarà l’acompanyament musical al piano.

La lectura dels poemes d'Eliot forma part de l’itinerari poètic que han organitzat des del març de l’any passat Òmnium Cultural Anoia, Paranoia Accions i les llibreries Aqualata i Llegim...? d’Igualada. T.S. Eliot va deixar una àmplia obra en què destaquen títols com Quatre quartets i El libro práctico de los gatos, un poemari infantil que es va portar al teatre musical, i el drama Assassinat a la catedral. La seva obra li va valer el Premi Nobel de Literatura l’any 1948. En aquesta època era considerat un dels personatges més influents del món anglosaxó en el camp de la poesia i la crítica literària. T.S. Eliot va exercir una gran influència entre els joves poetes catalans de la postguerra, que el van poder començar a llegir gràcies a les traduccions que en van fer, entre d’altres, Marià Manent i Joan Ferraté. Autors com Narcís Comadira i Pere Gimferrer han escrit textos molts influenciats per la seva lírica i, en general, els escriptors catalans sempre han tingut molt present el seu llegat.

  • Compartir