Sou a: Inici / Noticies / Àngel Aguirre, vencedor del 21è European Balloon Festival

Àngel Aguirre, vencedor del 21è European Balloon Festival

Des de l’organització es fa una valoració molt positiva del certamen tot i que les condicions meteorològiques no han estat del tot favorables
09-07-2017

La inauguració del nou Parc Central d’Igualada ha estat el punt més destacat de la XXI edició de l’European Balloon Festival que s’ha tancat aquest matí de diumenge amb un vol de prova lliure que ha guanyat el pilot Stefen Wälchi. Aquesta edició ha batut rècords de participants i de públic. El nou espai ha permès que els pilots poguessin inflar els globus sense perill de malmetre les veles i que els més de 25.000 espectadors que hi ha assistit hagin pogut gaudir amb més comoditat d’aquest espectacle únic des de les graderies o la pròpia gespa. El nou espai ha estat un pol d’atracció per a pilots vinguts d’arreu del món. Un total de 55 globus han participat al festival d’enguany, el que més participants ha tingut. Entre els globus assistents s’han pogut veure diverses formes especials com un Minion, dos mussols i un lleó.

A més, les múltiples activitats que es van fer divendres al nou espai de la ciutat, el vol de tarda i el concert dels SP3 del Club Súper 3, van fer viure la tarda de divendres més multitudinària de les 21 edicions de l’European Balloon Festival. Divendres també es va viure al matí un Vol de la Ciutat espectacular on els globus van volar a tocar dels edificis d’Igualada i la ciutadania es va despertar amb el soroll dels cremadors a tocar de casa. La diana instal·lada a Cal Font va obligar als pilots a sobrevolar durant una bona estona la ciutat deixant espectaculars imatges per al record.

Des de l’organització es fa una valoració molt positiva del certamen. Tot i que les condicions meteorològiques no han estat del tot favorables i això ha obligat a suspendre els dos vols de dissabte i a estrenar un nou concepte de Night Glow que ha estat molt condicionat pel temps. L’espectacle multidisciplinari Night Glow ‘Volàtil’, ideat i dirigit per l’artista igualadí Jordi Enrich, ha explicat què és per als igualadins volar i ha donat a pas a l’encesa nocturna de globus que ha comptat amb menys participants del que és habitual per la forta amenaça de pluja. Tot seguit s’ha celebrat el concert de Los Manolos en el marc del Festival Anòlia, que estan de gira amb motiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Àngel Aguirre, guanyador de la competició · Des que dijous es va iniciar la competició, els cinquanta-cinc pilots participants han hagut d’anar realitzant diverses proves de vol, com la llebre o la diana, i aconseguir punts per a la classificació final. El pilot Àngel Aguirre, de l’equip Globus Kon-Tiki, ha resultat guanyador absolut de la competició d’enguany, seguit de Sacha Ham, i del japonès Yudai Fujita.

El premi al màxim esperit d’equip ha estat per Richard Penney i el reconeixement al pilot més jove que ha participat en aquesta edició se l’ha endut Nel Rodríguez.

A més dels globus, enguany també han estat protagonistes els tallers i les activitats culturals realitzades al llarg de tota la setmana dins dels Iglús de Vent, a càrrec d’entitats igualadines. Aquestes construccions d’aire fetes amb teles reciclades de globus han ocupat un any més diversos espais d’Igualada i ja s’han convertit en un element ineludible del festival europeu de globus aerostàtics.

L’European Balloon Festival · La competició esportiva de l’European Balloon Festival (EBF), que enguany arriba a la 21ena edició, ja s’ha consolidat com un certamen de referència a nivell europeu, una cita ineludible per als pilots i una festa molt esperada per a les més de 25.000 persones que participen anualment en el Festival.

L’EBF està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’empresa fabricant de globus Ultramagic i l’empresa de vol Globus Kon-Tiki i es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol i a tot el sud d’Europa de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics.

IMATGES DE L'ESDEVENIMENT A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir