Sou a: Inici / Noticies / Aprovat el pressupost per l'exercici 2017

Aprovat el pressupost per l'exercici 2017

La proposta del govern municipal de CiU ha rebut el suport de Socialistes d’Igualada i PP, amb els vots contraris d’ERC, CUP i Decidim Igualada
28-12-2016

En el marc del ple municipal ordinari celebrat a l’Ajuntament d’Igualada aquest dimarts, 27 de desembre, s’ha aprovat el pressupost de la corporació per a l’any 2017.

A la proposta elaborada pel govern municipal de Convergència i Unió, s’hi han incorporat diferents iniciatives dels grups dels Socialistes d’Igualada i del Partit Popular, fet que ha suposat que aquest pressupost s’hagi aprovat finalment amb el suport de 15 dels 20 regidors que han assistit a la sessió. Hi han votat a favor CiU, Socialistes d’Igualada i el PP i hi han votat en contra els grups d’ERC, CUP i Decidim Igualada.

Segons ha explicat a l’inici del debat la regidora d’Hisenda, Montserrat Duch, aquest pressupost “contempla 51,8 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament i 53,7 milions d’euros sumant-hi les empreses municipals, una xifra que suposa un increment d’aproximadament un 3,9% respecte l’any que ara acabem”. La responsable d’Hisenda ha afegit que “posem un èmfasi especial en l’atenció a les persones i en la transformació de la ciutat, amb destacades inversions per a la millora dels equipaments, l’entorn i l’espai públic, que arribaran en conjunt als 5,7 milions d’euros”. Com ha afegit posteriorment l’alcalde, Marc Castells, entre aquestes inversions destaquen, per exemple, projectes com el futur Centre Cívic Nord, la modernització integral del complex esportiu de Les Comes, el parc central de l’Avinguda Catalunya o nous trams de l’Anella Verda de la ciutat.

Les propostes que s’incorporen a aquest pressupost a iniciativa del grup socialista fan referència, entre altres aspectes, a ajuts a l’emprenedoria i els autònoms, a la promoció i incentiu de la recollida selectiva o a l’impuls d’iniciatives per modernitzar i dinamitzar el Passeig Verdaguer i, per part del grup popular, a l’arranjament de determinades zones verdes i altres punts de la via pública o a l’estudi de noves possibilitats pel que fa al transport públic interurbà.

  • Compartir